Voorkom, voordat ’t brandt

16 augustus 2022     Ingezonden door Veiligheidsregio Midden- en West Brabant

Het is al weken warm in Nederland. Om daarin verlichting te zoeken duiken we vaak ook de natuur in. In de bossen is het namelijk een stukje koeler. De afgelopen weken is er maar weinig water gevallen waardoor het erg droog is. De droogte en het vele dode hout in de bos- en natuurgebieden zorgen ervoor dat de kans dat een natuurbrand ontstaat groot is.

Reizen met uw hond

16 augustus 2022     Redactie en foto AniCura dierenziekenhuis

Als u op vakantie gaat met uw hond vraagt de buitenlandse wet- en regelgeving u om aan een aantal regels te voldoen. U heeft niet alleen te maken met de regels van uw eindbestemming, maar ook met de regels en eisen van alle landen waar u met uw hond doorheen reist.

Vuelta-weekend Breda in het teken van fietsen en feest

15 augustus 2022     Ingezonden bericht

Breda kleurt Vuelta-rood komende week, want het is zover. De Ronde van Spanje, La Vuelta, komt naar Nederland. Om precies te zijn op 19, 20 en 21 augustus met vooraf op donderdag 18 augustus een ploegenpresentatie in Utrecht.

Koning Artaban en kameel Rocky verrassen wijkbewoners

23 december 2021     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

 

Een van de Wijzen uit het Oosten, koning Artaban, trok gezeten op kameel Rocky samen met een groep enthousiaste jongelingen door de Haagse Beemden. Er werden kerstliederen gezongen en wijkbewoners kregen een presentje. Dit fantastische kerstspektakel werd georganiseerd door Nastasja Donkers van ontmoetingscentrum De Sleutel, Mireille van Gils van kinderboerderij De Sik, Milou Yin van Pluk en Jojanneke Hoogers van Grote Broer Grote Zus. Zij kunnen terugkijken op een geslaagde middag.

 

Kinderboerderij De Sik schittert als een kerstster. Menig voorbijganger straalt van vreugde, van oor tot oor. Er klinkt gezang van muzikant Ilo. De kerstman houdt samen met een herder de wacht bij de levende kerststal. Het kindje Jezus in de kribbe wordt warm gehouden door dieren met een hoge aaibaarheidsfactor. Hondsbrutale alpaca’s, gestippelde varkentjes, schapen, babygeitjes, uiteraard de ezel en zelfs een Dahomey dwergrund dat niet hoger dan een meter wordt.

 

 

Rocky

Het is een mooie heldere winterdag. De rijp ligt op de daken en tooit de tuinen. Om koude tenen te pareren is er voor de bezoekers voor een prikkie een royale bak snert beschikbaar. Letterlijk hoogtepunt van de dag is wel de volwassen Siberische kameel Rocky die de statige koning Artaban veilig geborgd tussen zijn twee stevige bulten draagt. Koning Artaban was de vierde koning uit het bekende Bijbelse verhaal. Hij reisde mee met de drie koningen, de ster achterna, maar doordat hij zich onderweg steeds bezighield met het welzijn van het volk bleef hij achter en heeft hij het kindje Jezus nooit kunnen vinden.

 

Tot tranen geroerd

Ook nu reist koning Artaban door de wijk om bewoners te verrassen met een muzikale kerstwens en een leuk presentje. De wijze wordt hierin bijgestaan door een groep enthousiaste jongelingen die uit volle borst vrolijke kerstdeuntjes meezingen. Van Jingle Bells tot De herdertjes lagen bij nachte, het hele kerstoeuvre klinkt door de straten van Kesteren. Enkele wijkbewoners raken zelfs tot tranen geroerd door zoveel warmte en hartelijkheid in deze toch wel moeilijke tijd. Bij elk afscheid wordt er een leuk kerstcadeautje gegeven.

 

Schip van de woestijn

Het schip van de woestijn Rocky heeft voornamelijk oog voor de begroeiing. Hij is vooral verzot op de weelderig tierende klimop. Ook veel van de in de bermen woekerende paardenbloemen verdwijnen tussen zijn gretige kamelenlippen. Kinderen moeten flink opzien om koning Artaban met zijn in de zon blikkerende gouden kroon in de ogen te kunnen kijken. De bulten van de kameel tikken met gemak de twee meter vijfendertig aan. Gelukkig bereikt Artaban uiteindelijk de levende kerststal. Hij treft het kindje Jezus in het stro en neemt het zelfs even in zijn armen.

 

 

Eenieder genoot van deze mooie middag. De organisatrices raakten de juiste snaar, menig wijkbewoner werd een onvergetelijk kerstgevoel geschonken.

 

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

EHP-makelaardij

 

 

 

^ Naar boven