Zoekplaatje extra

14 augustus 2022     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Een extra zoekplaatje voor deze mooie zondag, maar wel even anders dan dat u van ons gewend bent.

De vraag is simpel: U ziet hier een logo van een automerk waar de merknaam van afgedekt is.

 

Deze laat je niet lopen: de Bredaille

14 augustus 2022     Ingezonden bericht

Gemeente Breda introduceert de allermooiste medaille voor Bredase hardlopers. In samenwerking met Atletiekvereniging Sprint en vijf Bredase loopevenementen: de Dorpsloop Teteringen, de Tien van ’t Aogje, de 5 van Bavel, de Bredase Singelloop en de Haagse Beemden Loop.

Zondagspuzzel

14 augustus 2022     Redactie PuzzelBrein

Los onderstaande doorloper op, volg de instructies, …en win!

Een Landwinkel in de Haagse Beemden

21 december 2021     Redactie Tilly van Doorn – Foto’s Ton van Doorn en website landwinkel

 

Op 9 december jl. startte de familie Verhaaf met hun Landwinkel Hop & Zo aan de Grintweg 4 in de Haagse Beemden. Vader Richard, moeder Liesbeth en dochter Lotte vormen een VOF die lid is van de coöperatie Landwinkel.

 

Er wordt ingekocht bij leden: trotse boeren met passie voor regionale kwaliteitsproducten, afkomstig van het eigen boerenbedrijf. Hierdoor liggen in de winkel alleen Klasse A producten. Lotte en haar moeder zijn dan ook met recht trots op hun onderneming. Zij runnen de winkel voor het grootste deel samen, met hulp van dochter en zus Ilse die, waar en wanneer dat nodig is, invalt op het bedrijf.

 

Bij binnenkomst word je overweldigd door de ruimte en de veelheid aan producten die een lust voor het oog zijn. Aan de ene zijde een groot assortiment aan kazen, terwijl aan de andere kant groente en fruit liggen te pronken in de schappen. In de koeling vind je onder andere diverse soorten vlees en zijn ook de zuivelproducten, zoals melk, karnemelk, yoghurt en toetjes ondergebracht. Ook alle andere producten in de winkel, zoals bijzondere biertjes, bakproducten, cakes, diverse lekkere dips, nootjes en nog een veelheid aan lekkernijen en delicatessen trekken de aandacht.

 

 

Beleving

“Het gaat natuurlijk niet alleen om de beleving in de winkel als je uit al die mooie producten om je heen een keus kunt maken”, legt Liesbeth enthousiast uit, “maar ook om de herbeleving thuis. Je gaat met dat product aan de slag en je beleeft de pure smaakervaring. Sinds we open zijn, kwamen klanten al enkele malen terug voor het mooie en zuivere vlees zonder toevoegingen. Het spettert niet in de pan en slinkt ook niet, je merkt dat het puur vlees is. Het motto is ‘ontdekken, proeven, genieten en beleven’. Het proeven is in deze coronatijd helaas niet mogelijk, maar toch smullen de mensen er dan thuis van. Bovendien kregen klanten na de opening en nu weer tot de kerst een aardigheidje mee om thuis te proeven.”

 

Extra’s

Behalve de verkoop in de winkel, kun je pakketten of fruitmanden bestellen of speciale wensen doorgeven. Bovendien zal er van de zomer heerlijk boerderij-ijs te koop zijn om van te genieten op een terrasje. En uiteraard groente en fruit van het seizoen, bijvoorbeeld asperges en aardbeien. Groene kruidenplantjes, knoflook, gember en dergelijke krijgen binnenkort een plaatsje en natuurlijk staat men open voor suggesties van klanten.

 

Bedrijvigheid

Dat Richard niet stilzit blijkt wel uit het feit dat hij, met hulp van zijn schoonvader Kees van der Waal, alle stallen van de vroegere varkenshouderij heeft gesloopt. Op de website lees je er alles over onder het kopje: ‘Op ’t Erf’. Ook zijn alle kasten en stellingen in de winkel door hem vervaardigd.

 

 

Hop

Hopteelt wordt de hoofdactiviteit van het bedrijf; daar komt ook de naam Hop & Zo vandaan. Hop werd vroeger verbouwd op arme zandgrond in Nederland en België, maar verdween langzaamaan. Richard wil dit graag weer terugbrengen in Brabant. ’Het nieuwe boeren’: het kleinschalig boeren en herontwikkelen van de locatie, als bijdrage aan de biodiversiteit in de omgeving. De hop is na de oogst bestemd voor bierbrouwerijen .

Daarnaast zijn er op de boerderij nog paarden, hobbykoeien (Dexters) en hobbyvarkens (Tamworth), de zogenaamde ‘kringloopvarkens’, die gevoerd worden met restvoedsel en op die manier bijdragen aan de kringloop van voedsel.

 

 

Een tip voor de lezers: De website van dit bedrijf is de moeite waard, niet in het minst om de prachtige foto’s. Door rechtsboven op de knop ‘Menu’ te klikken kun je alles bekijken.

 

Website: landwinkelhop&zo.nl

Landwinkel: landwinkel.nl/over-landwinkel/duurzaamheid

 

 

 

 

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

EHP-makelaardij

 

 

 

^ Naar boven