Zoekplaatje extra

14 augustus 2022     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Een extra zoekplaatje voor deze mooie zondag, maar wel even anders dan dat u van ons gewend bent.

De vraag is simpel: U ziet hier een logo van een automerk waar de merknaam van afgedekt is.

 

Deze laat je niet lopen: de Bredaille

14 augustus 2022     Ingezonden bericht

Gemeente Breda introduceert de allermooiste medaille voor Bredase hardlopers. In samenwerking met Atletiekvereniging Sprint en vijf Bredase loopevenementen: de Dorpsloop Teteringen, de Tien van ’t Aogje, de 5 van Bavel, de Bredase Singelloop en de Haagse Beemden Loop.

Zondagspuzzel

14 augustus 2022     Redactie PuzzelBrein

Los onderstaande doorloper op, volg de instructies, …en win!

Koning en kerstman bij De Sleutel en De Sik

20 december 2021     Redactie Geert Dekkers - Foto Alex De Vliegere

 

Woensdagmiddag 22 december is kinderboerderij De Sik het ultieme kerstcentrum van de Haagse Beemden. Tussen 13.30 en 17.00 uur is er een levensgrote kerststal te bewonderen met levende boerderijdieren.

 

Dieren als schapen, geiten, kippen, de ezel en de os, ze ontbreken er niet. Omdat het nog geen kerstmis is ontbreekt de Heilige Familie. Daarom houdt de kerstman er de wacht! Niet ver van De Sik vandaan, bij Ontmoetingscentrum De Sleutel, kun je een bijzondere reiziger ontmoeten. Het is koning Artaban uit Perzië.

 

De vierde wijze

Artaban reisde op zijn kameel Soraya met een kameeldrijver en drie andere wijze mannen een bijzonder grote ster achterna, zo rond het begin van de jaartelling. Hij nam drie kostbare stenen mee: een saffier, een robijn en een grote parel om aan het kindje Jezus te schenken. Voor Artaban verliep de reis anders dan verwacht.

 

Voor wie wil weten waarom hij ruim tweeduizend jaar geleden nooit de kerststal in Bethlehem heeft bereikt: hij vertelt het u nu zelf. Maar ditmaal is hij vroeg! Omdat het geen nacht is, kan Artaban de kerstster niet meer zien. Wellicht kunt u hem de weg wijzen naar de levende kerststal bij De Sik, zodat hij dit jaar eens wel op tijd van de partij is.

 

Voorbehoud

Het is helaas nog niet duidelijk of deze activiteit in verband met de huidige lockdown doorgang kan vinden. Hierover kunt u zich laten informeren bij De Sleutel en De Sik.

 

Laatste update 

De levende kerststal gaat door en ook de kerstman is daar aanwezig.  Koning Artaban blijft niet bij de Sleutel maar reist per kameel van daaruit de wijk door om overal zijn goede daden te verrichten. Hierdoor wordt het gebeuren niet als een evenement gezien en kan het toch plaatsvinden.

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

EHP-makelaardij

 

 

 

^ Naar boven