Zoekplaatje extra

14 augustus 2022     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Een extra zoekplaatje voor deze mooie zondag, maar wel even anders dan dat u van ons gewend bent.

De vraag is simpel: U ziet hier een logo van een automerk waar de merknaam van afgedekt is.

 

Deze laat je niet lopen: de Bredaille

14 augustus 2022     Ingezonden bericht

Gemeente Breda introduceert de allermooiste medaille voor Bredase hardlopers. In samenwerking met Atletiekvereniging Sprint en vijf Bredase loopevenementen: de Dorpsloop Teteringen, de Tien van ’t Aogje, de 5 van Bavel, de Bredase Singelloop en de Haagse Beemden Loop.

Zondagspuzzel

14 augustus 2022     Redactie PuzzelBrein

Los onderstaande doorloper op, volg de instructies, …en win!

Het bruggetje

12 december 2021     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

 

Het bruggetje overspant een strookje water van hooguit zes meter. Toch, nu het bruggetje weg is, sta je voor een uitdaging. Het bruggetje verbindt het eind van de Jupiterlaan in de Asterd met de Krommedijk aan de andere kant, en het voetpad dat tussen de tennis- en voetbalvelden door naar winkelcentrum Heksenwiel leidt.

 

Asterdbewoners moeten van 6 tot 17 december omlopen of -fietsen om bij hun winkelcentrum te kunnen komen. Goed voor de 10 duizend stappen hoor je dan zeggen, alsof het weer daartoe uitnodigt! Toch gaat het allemaal razendsnel. We zijn alweer op de helft van de geplande periode en het nieuwe bruggetje is al zover in positie dat we wellicht de champagne al eerder mogen ontkurken.

 

Glad

Het oude bruggetje had tamelijk steile op- en afgaande hellingen. Dat ziet er bij het nieuwe zeker vriendelijker uit. Als er natte bladeren of, herinnert u zich de vorige winter nog, ijzel in het spel waren, dan was het een hele kunst om het bruggetje te nemen. Er zijn bij een onderhoudsbeurt aan het oude bruggetje destijds wel extra antislipribbels aangebracht, maar het bleef spannend.

 

 

Oud en nieuw

Dat het oude bruggetje aan vervanging toe was, werd goed zichtbaar toen de stapel afgedankte draagbalken aan de waterkant opgestapeld lag. Daar was het nieuwe wel van af. Het nieuwe bruggetje ligt, zoals gezegd, al op zijn plaats te glimmen. Een kwestie van vastzetten en het verkeer kan weer op gang komen. Dat zal voor veel Asterdbewoners een zegen zijn.

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

EHP-makelaardij

 

 

 

^ Naar boven