Voorkom, voordat ’t brandt

16 augustus 2022     Ingezonden door Veiligheidsregio Midden- en West Brabant

Het is al weken warm in Nederland. Om daarin verlichting te zoeken duiken we vaak ook de natuur in. In de bossen is het namelijk een stukje koeler. De afgelopen weken is er maar weinig water gevallen waardoor het erg droog is. De droogte en het vele dode hout in de bos- en natuurgebieden zorgen ervoor dat de kans dat een natuurbrand ontstaat groot is.

Reizen met uw hond

16 augustus 2022     Redactie en foto AniCura dierenziekenhuis

Als u op vakantie gaat met uw hond vraagt de buitenlandse wet- en regelgeving u om aan een aantal regels te voldoen. U heeft niet alleen te maken met de regels van uw eindbestemming, maar ook met de regels en eisen van alle landen waar u met uw hond doorheen reist.

Vuelta-weekend Breda in het teken van fietsen en feest

15 augustus 2022     Ingezonden bericht

Breda kleurt Vuelta-rood komende week, want het is zover. De Ronde van Spanje, La Vuelta, komt naar Nederland. Om precies te zijn op 19, 20 en 21 augustus met vooraf op donderdag 18 augustus een ploegenpresentatie in Utrecht.

Black Hawks

07 december 2021     Redactie Jolande Rommens-Musquetier

 

Helikopters van de Amerikaanse luchtmacht, van het type ‘Black Hawk’ vlogen in formatie over winkelcentrum Heksenwiel, op weg naar hun bestemming in Zeeland. Het geluid dat ze voortbrengen is indrukwekkend: je moet wel omhoog kijken! Ze vangen op een foto is nog best wel een dingetje want het zijn vlugge vogels.

 

Boven Heksenwiel waren afgelopen week met regelmaat verschillende soorten helikopters te zien. De drie Black Hawks van de foto maar ook de grote Chinook met de dubbele rotorbladen. Waarom komt dat allemaal veelvuldig voorbij op dit moment?

Dit heeft alles te maken met de verplaatsing van Amerikaans materieel. De Amerikanen zijn bezig met een training van negen maanden in Europa. Ze vliegen veertig Chinooks, Black Hawks en Apaches over van Vlissingen naar Duitsland en zestig helikopters van deze types komen net terug van een oefening en gaan naar Vlissingen toe.

 

Waarom zijn de Amerikanen hier?

De Amerikaanse helikopterbrigade is hier vanwege de annexatie van de Krim door Rusland in 2014. Ze trainen met NAVO-partners in Oost-Europa. Defensie in Nederland ondersteunt hierbij met tweeduizend voertuigen en containers. Vierhonderd Amerikaanse militairen worden begeleid met deze grote operatie door ons eigen leger. De in- en ontscheping vindt plaats in de haven van Vlissingen. Zowel de landmacht, marine als luchtmacht begeleiden en coördineren deze operatie.

 

De toestellen maken een tussenstop op vliegbasis Woensdrecht of op vliegbasis Gilze-Rijen. Ze worden daar bijgetankt en krijgen onderhoud of reparaties. NAVO en bondgenoten maken vaker gebruik van Nederland als doorvoerland. We zijn dan het gastland en leveren support. Belangrijk voor ons als NAVO-bondgenoot.

 

 

Ondertussen kunnen liefhebbers de helikopters spotten als ze over onze wijk vliegen en wellicht even 'hallo' zeggen tegen collega's in de luchtmachttoren in de Haagse Beemden.

Bron: www.defensie.nl/olnderwerpen/vliegbewegingen

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

EHP-makelaardij

 

 

 

^ Naar boven