Fysiotherapie - Bewegen met kinderen

02 december 2021     Redactie Gitte Keller, fysiotherapeut

 

Bewegen is goed, meer bewegen is beter. Dit geldt niet alleen voor volwassenen maar ook voor kinderen. Steeds vaker zien we kinderen die veel binnen zijn en daarbij ook vaak op de bank hangen. Onze kinderen worden steeds vaker met de auto naar school gebracht, omdat dit makkelijker is en ook op school worden er steeds minder gymlessen gegeven.

 

De Rijksoverheid (beweegrichtlijn 2017) besteedt hier aandacht aan en probeert de gymlessen weer terug te krijgen op de scholen. Maar ook als ouders of opa en oma kunnen we hier iets aan doen.


Ga eens voor jezelf na:

  • doet je kind iedere dag 1 uur aan matig intensieve inspanning?
  • en minstens drie keer per week aan spier- en botversterkende activiteiten?
  • hoeveel zit je kind per dag?

 

Tips

We weten dat langer, vaker en/of intensiever bewegen extra gezondheidsvoordelen heeft. Niet alleen voor de volwassenen maar ook voor de kinderen is het belangrijk om te bewegen. Komend weekend vieren een aantal van jullie misschien sinterklaas. Hoe leuk is het om samen met je kind(eren) een pietengym te doen. Hieronder een paar tips:

  • dansen op sinterklaasmuziek. Zoek een playlist op en doe zelf ook weer even alsof je kind bent.
  • pakjes in de schoorsteen gooien, waarbij er verschillende klim- en klauteractiviteiten zijn. Denk hierbij aan het klimmen over de bank, onder de tafel door klauteren, van het ene blokje naar het andere stappen, hinkelend een stukje afleggen, etc.
  • mandarijn overbrengen. Van punt A naar punt B lopen met een mandarijn op je hoofd waarbij het mandarijntje natuurlijk niet mag vallen.

 

En zo kun je natuurlijk nog heel veel leuke activiteiten bedenken! Zo hebben je kinderen, maar ook jij, alweer wat extra bewogen deze week. Veel plezier!

Terug Schrijf reactie

^ Naar boven