Opening buurtpunt De Bezemsteel

26 september 2023     Ingezonden door Haagse Beemden Verbindt

Op zaterdag 7 oktober wordt Buurtpunt de Bezemsteel geopend. Dit was drie jaar geleden één van de plannen van het bewonersnetwerk Haagse Beemden Verbindt.

Campagne Eén tegen eenzaamheid

26 september 2023     Ingezonden bericht

Bijna de helft van de Noord-Brabanders voelt zich wel eens eenzaam. 1 op de 7 Nederlanders voelt zich zelfs erg eenzaam. En dat is niet zo gek, want iedereen kan te maken krijgen met eenzaamheid. Bij jezelf of een ander. Daarom start eind september de campagne Eén tegen eenzaamheid. 

Pennetje - Prinsjesdag is weer voorbij

25 september 2023     Column Pennetje – Foto Geert Dekkers

Het kleurrijke feestje met koetsen zonder discriminerende plaatjes, paarden, soldaten, lakeien, jongens met strak loerende blik in hun zondagse pak met een keur aan wapentuig onder hun jasje, tonnen zand, kilometers kabel in de tramrails, omgekeerde driekleuren en fluitconcerten is voorbij. Vraag me niet wat dit heeft gekost, maar ik denk dat dit wel goede uitkomst had kunnen financieren voor die miljoen+ mensen met een veel te krappe beurs.

Herstel afvalwaterleiding Nieuwveer

23 november 2021     Ingezonden bericht

 

Waterschap Brabantse Delta is in samenwerking met de aannemer en de gemeente Breda bezig met een bijzonder en prestigieus project. De afvalwaterleiding in Breda wordt gerenoveerd.

 

Deze leiding is een hoofdleiding (doorsnede van 1.90 meter) waar al het afvalwater van Breda en omstreken op uitkomt. Via deze leiding wordt het afvalwater naar de zuivering Nieuwveer gepompt om daar gezuiverd te worden. Het schone water wordt geloosd op het Hollands Diep.

 

 

Traject

De afvalwaterleiding (tussen het NAC-stadion en de zuivering Nieuwveer) van 5,5 kilometer is aangelegd in 1962 en is toe aan een grondige renovatie. Om ervoor te zorgen dat de levensduur van de leiding aanzienlijk wordt verlengd, renoveert het waterschap 2,6 km. Dit traject loopt van het gemaal Emerweg in Breda tot en met de zuivering Nieuwveer, Biezenstraat 7 in Breda (zie kaartje). Het overige deel is in 2014 al gerenoveerd. Bovendien is renoveren efficiënter en minder belastend dan vervangen. Het is goedkoper en hindert aangrenzende perceeleigenaren niet.

 

Innovatieve techniek

Tijdens de werkzaamheden verwijdert de aannemer het door gas aangetaste beton van de buiswanden. Dit gebeurt onder zeer grote druk met straalapparatuur. Vervolgens wordt er een nieuwe, duurzame, speciale laag spuitbeton aangebracht. Dit materiaal kan/moet op een natte ondergrond aangebracht worden, is vezelversterkt en bestand tegen gassen. Bovendien kan het worden aangebracht, uitgehard en opgeruimd binnen 24 uur. Door deze techniek en de bijzondere eigenschappen, kunnen we de werkzaamheden een stuk sneller en kostenbesparend uitvoeren.

 

Samenwerking

De werkzaamheden zijn na de bouwvakvakantie gestart en worden naar verwachting in maart 2022 afgerond. Het project is een samenspel van aannemer, gemeente en waterschap. Zo lukt het om per werkdag ongeveer 135 meter aan te pakken. Mede dankzij deze goede samenwerking is dit project uniek, bijzonder en succesvol. Na de werkzaamheden kan deze afvalwaterleiding weer lange tijd mee.

 

Wat merkt u ervan?

Als de put waarin gewerkt wordt kort aan de weg ligt wordt de weg afgesloten. Ook is rondom de put ruimte nodig voor de machines. De gemeente plaatst borden met daarop de verkeersmaatregelen en mogelijke wegafsluitingen.

Terug Schrijf reactie

 


 

Kiek in de wijk

 

  Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

Herfstvakantie- Boerderijwinkel van de Kieboom - 18 sep / 08 okt 23

Moestuinlunches elke zondag in sept en okt bij Landgoed Ulvenhart 28 sept op Landgoed Ulvenhart

Dinerconcert 28 sept  op Landgoed Ulvenhart

BSO De Wildert: Verrekijkers

Tuincentrum Poppelaars - Online bloemen bestellen

Online bloemen bestellen bij Tuincentrum Poppelaars


 


 

 

 

 

^ Naar boven