Zoekplaatje Prinsenbeek

02 oktober 2022     Redactie Alex De Vliegere - Fotografie Geert Dekkers

Deze keer een zoekplaatje in Prinsenbeek. Doe mee en win een heerlijke nougatinetaart van bakkerij Dikke Mik, winkelcentrum Heksenwiel.

Taal en digitaal bij Digi-Taalpunt HB

02 oktober 2022     Redactie en fotografie Monica Rijpma

Wist je dat er meer dan twee miljoen Nederlanders zijn die moeite hebben met lezen, schrijven of hun kinderen helpen met huiswerk? En als het gaat over bijhouden hoe je digitaal kan meedoen is die groep nog groter.

Kiek- Reclamevliegtuig

02 oktober 2022     Foto Paul Godefroij

Gesignaleerd op 23 september, 's middags rondcirkelend boven Muizenberg. Nu maar hopen dat Lindy omhoog heeft gekeken. Onze fotograaf Paul Godefroij deed dat in ieder geval wel.

Herstel afvalwaterleiding Nieuwveer

23 november 2021     Ingezonden bericht

 

Waterschap Brabantse Delta is in samenwerking met de aannemer en de gemeente Breda bezig met een bijzonder en prestigieus project. De afvalwaterleiding in Breda wordt gerenoveerd.

 

Deze leiding is een hoofdleiding (doorsnede van 1.90 meter) waar al het afvalwater van Breda en omstreken op uitkomt. Via deze leiding wordt het afvalwater naar de zuivering Nieuwveer gepompt om daar gezuiverd te worden. Het schone water wordt geloosd op het Hollands Diep.

 

 

Traject

De afvalwaterleiding (tussen het NAC-stadion en de zuivering Nieuwveer) van 5,5 kilometer is aangelegd in 1962 en is toe aan een grondige renovatie. Om ervoor te zorgen dat de levensduur van de leiding aanzienlijk wordt verlengd, renoveert het waterschap 2,6 km. Dit traject loopt van het gemaal Emerweg in Breda tot en met de zuivering Nieuwveer, Biezenstraat 7 in Breda (zie kaartje). Het overige deel is in 2014 al gerenoveerd. Bovendien is renoveren efficiënter en minder belastend dan vervangen. Het is goedkoper en hindert aangrenzende perceeleigenaren niet.

 

Innovatieve techniek

Tijdens de werkzaamheden verwijdert de aannemer het door gas aangetaste beton van de buiswanden. Dit gebeurt onder zeer grote druk met straalapparatuur. Vervolgens wordt er een nieuwe, duurzame, speciale laag spuitbeton aangebracht. Dit materiaal kan/moet op een natte ondergrond aangebracht worden, is vezelversterkt en bestand tegen gassen. Bovendien kan het worden aangebracht, uitgehard en opgeruimd binnen 24 uur. Door deze techniek en de bijzondere eigenschappen, kunnen we de werkzaamheden een stuk sneller en kostenbesparend uitvoeren.

 

Samenwerking

De werkzaamheden zijn na de bouwvakvakantie gestart en worden naar verwachting in maart 2022 afgerond. Het project is een samenspel van aannemer, gemeente en waterschap. Zo lukt het om per werkdag ongeveer 135 meter aan te pakken. Mede dankzij deze goede samenwerking is dit project uniek, bijzonder en succesvol. Na de werkzaamheden kan deze afvalwaterleiding weer lange tijd mee.

 

Wat merkt u ervan?

Als de put waarin gewerkt wordt kort aan de weg ligt wordt de weg afgesloten. Ook is rondom de put ruimte nodig voor de machines. De gemeente plaatst borden met daarop de verkeersmaatregelen en mogelijke wegafsluitingen.

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Lever je eigen nieuwsbericht aan


 


 

Finovion 01-10-22 tm 31-12-22

Anja Soontiëns - kennelhulp

Agrifirm - Boer@NLekker 06-09-22 tm 06-10-22

Aardbeienkwekerij Van de Riet 21-09-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

Er zijn geen berichten aanwezig

 

 

 

 

 

^ Naar boven