Aftrap carnavalsseizoen Boemeldonck kleurrijk en feestelijk

14 november 2021     Redactie en fotografie Geert Dekkers

 

Ondanks de versobering en de afgekondigde maatregelen verloopt de opening van het carnavalsseizoen in Boemeldonck (Prinsenbeek) vol vrolijkheid en optimisme.

 

De aftrap naar het nieuwe carnavalsseizoen staat in en nabij het centrum van Prinsenbeek centraal. Aan de huizen wapperen vrolijk de vlaggen en op de straten lopen velen verkleed in hun nieuwste carnavalskostuum. De knallende kleuren van de uitgedoste feestgangers harmoniëren met de warme herfsttooien van de weelderige groenvoorziening. Uit de vele luidsprekerboxen die alom zijn opgehangen strijden carnavalsmuziek en sinterklaasliedjes om de meeste aandacht. Dit verhoogt de sfeer in het centrum van het dorp.

 

Op de terrassen voor de cafés laten de Bekenaren zich niet weerhouden om te proosten op de opening het vrolijkste evenement van het jaar. Ook het enthousiaste kwartet ‘De vrolijke vrienden’ geniet van de feestelijke sfeer op straat. “Wij nemen al achttien jaar deel aan de optocht van Boemeldonck en verheugen ons al op de volgende in februari.”

 

Terug Schrijf reactie

Buienradar

 

 

Het weer vandaag in de Haagse Beemden

 

 

^ Naar boven