Zoekplaatje extra

14 augustus 2022     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Een extra zoekplaatje voor deze mooie zondag, maar wel even anders dan dat u van ons gewend bent.

De vraag is simpel: U ziet hier een logo van een automerk waar de merknaam van afgedekt is.

 

Deze laat je niet lopen: de Bredaille

14 augustus 2022     Ingezonden bericht

Gemeente Breda introduceert de allermooiste medaille voor Bredase hardlopers. In samenwerking met Atletiekvereniging Sprint en vijf Bredase loopevenementen: de Dorpsloop Teteringen, de Tien van ’t Aogje, de 5 van Bavel, de Bredase Singelloop en de Haagse Beemden Loop.

Zondagspuzzel

14 augustus 2022     Redactie PuzzelBrein

Los onderstaande doorloper op, volg de instructies, …en win!

Piet wil beroemd worden

14 november 2021     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

 

Op zaterdag 20 november brengen de Pieten van 10.00 tot 12.00 uur in Buurthuis Gageldonk het programma ‘Piet wil beroemd worden’. Kinderen van 0 tot 8 jaar ontvangen een cadeautje van de Pieten die van kleur verschieten. Het buurthuis diende een wijkplatformaanvraag in voor twee Pietenpakken. Dan heeft het buurthuis er weer vier en kan men de komende jaren zelfvoorzienend aan de slag.

 

Vooraf inschrijven is in verband met de aanschaf van voldoende cadeautjes noodzakelijk. Dit kan bij het buurthuis tot donderdag 18 november. Na afloop gaat men ‘in fanfare’ naar de Donk waar Sint-Nicolaas om 12.30 uur aankomt. Hij komt voor de veiligheid aan in een auto, omdat er op de Donk ook paardjegereden kan worden en het te riskant is om paarden die elkaar niet kennen samen tussen het publiek te plaatsen.

 

Veertigste intocht

Ria Mutsers-Verhoeven, organisator van het evenement, vertelt met trots dat dit de veertigste editie van de Sint-intocht in de wijk wordt. Vorig jaar kon het vanwege de omstandigheden niet doorgaan, hopelijk dit jaar wel. Er wordt ingezet op meer spelletjes. Zo komt er de ‘wervelwind’: een grote kast van waaruit ballen opwaaien die de kinderen moeten proberen te vangen. Verder is er een kleurwedstrijd en kunnen de kinderen zich weer laten schminken. Voor het inwendige kind is er voorzien in popcorn en lekkere zoete suikerspinnen. Met een beetje geluk wordt er ook nog een draaimolen geplaatst, maar dat hangt echt nog even van de ontwikkelingen af.

 

De Sleutel

Op woensdagmiddag 24 november bezoekt Sint van 13.00 tot 16.00 uur het gezellige ontmoetingscentrum De Sleutel. De inschrijving voor deze middag is inmiddels gesloten, omdat Sint zijn tijd hard nodig heeft om cadeautjes in te slaan. Dat is best wel ingewikkeld, want je hebt natuurlijk jongens en meisjes en ook nog eens van allemaal verschillende leeftijden. De hoofdpiet heeft inmiddels laten weten dat het allemaal goed komt.

 

De Sik

Bij kinderboerderij De Sik kunnen de kinderen vanaf zondag 14 november hun schoentje komen zetten. Dit kan tijdens de reguliere openingstijden: dinsdag van 08.30-14.30 uur, woensdag van 10.00-16.00 uur en zondag van 13.00-16.00 uur. Op zondag 28 november komen er vanaf 12.00 uur Pieten naar de kinderboerderij om cadeautjes uit te delen. Verder is er dan ook weer een groot springkussen en wordt er een leuke knutselactiviteit gehouden.

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

EHP-makelaardij

 

 

 

^ Naar boven