Breda fietst 46 fietsen bij elkaar

13 november 2021     Ingezonden bericht

 

De actie ‘Breda fietst voor Breda’ die op 5 april van start ging, heeft 46 fietsen opgeleverd voor kinderen van wie de ouders/verzorgers wel een financieel steuntje in de rug kunnen gebruiken. Wethouder Marianne de Bie reikte de eerste zeventien fietsen uit. De campagne loopt nog door tot maart 2022, dus er kunnen nog meer fietsen bijkomen.

 

Sinds 5 april jl. hebben ruim zevenhonderd Bredanaars meer dan 140 duizend sponsorkilometers gefietst voor de actie ‘Breda fietst voor Breda.’ De kilometers werden bijgehouden in een app, waardoor elk fietstochtje naar werk of sportvereniging meetelde.

Elke vijfduizend kilometer was goed voor een fiets. Het eindresultaat in zeven maanden: 46 fietsen die het Jeugdfonds Sport en Cultuur en de gemeente Breda gaan uitreiken aan kinderen die er een kunnen gebruiken.

 

Trots en tevreden

Op de wielerbaan van Wielervereniging Breda kon wethouder Marianne de Bie vanmiddag de eerste zeventien kinderen gelukkig maken. De andere kinderen kunnen hun fiets rechtstreeks ophalen bij een van de deelnemende fietsenmakers.

 

De Bie voelde zich om meer dan één reden trots en tevreden met het bereikte resultaat: “Fietsen is een stukje nationaal erfgoed dat voor iedereen bereikbaar moet kunnen zijn. Het is belangrijk voor kinderen om op jonge leeftijd het verkeer te leren kennen en hierdoor ook verder dan hun eigen straat kunnen komen.

Dat fietsen bijdraagt aan gezondheid en dat mensen die veel fietsen ook gelukkiger zijn, is al vaker bewezen. Dus mooi dat we met dit project, samen met Jeugdfonds Sport en Cultuur Breda, de Wielervereniging Breda en de fietsenmakers, een aantal kinderen aan een fiets kunnen helpen.”

Terug Schrijf reactie

Buienradar

 

 

Het weer vandaag in de Haagse Beemden

 

 

^ Naar boven