HBVerbindt voor inspraak en informatie

13 november 2021     Redactie en foto Monica Rijpma

 

Vaak zijn het de kleine dingen die het doen als het gaat over de leefbaarheid in de wijk. Kleine verstoringen zoals het afwezig zijn van een glascontainer kunnen leiden tot irritatie. Nieuwe fitnesstoestellen, betere verbinding van wandelpaden, extra bankjes, een omheinde hondenuitlaatplaats of betere bewegwijzering kunnen het ‘leefcomfort’ enorm verbeteren.

 

De vrijwilligers van Haagse Beemden Verbindt zijn voortdurend bezig om de wensen van bewoners in kaart te brengen en door samenwerking met andere organisaties en de gemeente wordt gewerkt aan manieren om de goede suggesties te realiseren.

 

Meta-informatie

Iedereen met een goed idee voor de wijk of iemand die op de hoogte wil blijven van wat in de wijk speelt, kan een mailtje te sturen naar netwerkhaagsebeemden@gmail.com. Dan ontvang je automatisch een nieuwsbrief. Daarnaast is er nu een website waar elke organisatie activiteiten en evenementen kan aanmelden. Daar is een agenda te vinden van de buurthuizen en culturele centra en plekken waar iets te doen is en een goede kaart van de Haagse Beemden met informatie over horeca, winkelcentra en ontmoetingsplekken. Ook vindt je daar de informatie over de informatiepunten, een soort meta-informatie dus.

 

Steeds meer betrokken bewoners

Anna Maarten werd zich door de viering van 44HB bewust van de activiteiten van Haagse Beemden Verbindt. Hierdoor raakte ze gemotiveerd om bij een van de drie informatiepunten als vrijwilliger mee te doen. De drie informatiepunten zijn te vinden in de buurt van de drie winkelcentra. Tegenover de Donk – bij het kantoor van Alwel op woensdagochtend van 10.00 -12.00 uur, bij winkelcentrum De Berg bij Inloop de Verbinding op donderdag van 10.00 – 12.00 uur en tegenover winkelcentrum Heksenwiel in de Lucaskerk op vrijdag van 10.00 - 12.00 uur.

 

 

We spreken met Bert van Gerven en vrijwilligsters Jel van Geffen en Diana Luu op de informatieochtend bij Olympia en Ontmoetingscentrum De Sleutel. Tijdens deze ochtend zijn mensen van de informatiepunten aanwezig en laten stands en presentaties zien aan welke ideeën wordt gewerkt (o.a. bijenroute, het groene hart, bankjes, hondenuitlaatplaats).

 

Iedereen die we spreken is tevreden over de groeiende belangstelling maar er wordt ook aangegeven dat het steeds weer een uitdaging blijkt om de wijkbewoners te bereiken en te betrekken – communicatie bestaat als er zowel zenders als luisteraars zijn. Helaas hebben ook deze zaterdagochtend bar weinig bewoners gehoor gegeven aan de oproep betrokken te raken. Ondanks het feit dat die oproep via huis aan huis flyers was bezorgd. Bert van Gerven maakte de website en blijft optimistisch – de aanhouder wint en mensen willen toch graag inspraak over wat er gebeurt met hun wijk.

 

W: infopunthb.com

Terug Schrijf reactie

Buienradar

 

 

Het weer vandaag in de Haagse Beemden

 

 

^ Naar boven