Uitstel evenementen CC Giegeldonk

12 november 2021     Ingezonden door CC Giegeldonk

 

Afgelopen week scherpte het kabinet de coronaregels aan: met mondkapjes in winkels en een coronapas in sportscholen en musea. De vraag was toen of de stijging van het aantal ziekenhuisopnames zou doorzetten. Dat lijkt nu het geval. Daarbij blijkt dat lang niet iedereen de geldende maatregelen (meer) accepteert en naleeft. Er zijn dan ook sterke aanwijzingen voor aanvullende maatregelen op de aangekondigde persconferentie van vrijdag 12 november. Maatregelen die de horeca en dus ook evenementen zullen raken.

 

Mede ingegeven door bovenstaande informatie, en de berichtgeving rondom de carnavals seizoensopeningen in o.a. Limburg, heeft het bestuur van CC Giegeldonk op dinsdagavond 9 november 2021 het besluit genomen om alle geplande evenementen tot en met december 2021 uit te stellen tot januari 2022.

 

“Hoewel we onze eerste evenementen onder de huidige maatregelen nog gewoon door mogen laten gaan, en ons carnavalshart van binnen ook roept om een carnaval zoals het was, hebben wij de afweging gemaakt of het wel maatschappelijk verantwoord is om met enkele honderden personen bij elkaar te komen. Hierop hebben wij als bestuur, na zorgvuldig overleg en met kennisneming van alle berichten omtrent de coronaontwikkelingen de conclusie moeten trekken dat wij, ondanks alle genomen maatregelen, de veiligheid van onze vrijwilligers en bezoekers niet voldoende kunnen waarborgen”, aldus Edwin Verdaas, voorzitter van stichting CC Giegeldonk.

 

“Wij hebben ons verheugd op een feestelijke aftrap van een nieuw seizoen zonder corona, maar helaas worden wij voor het tweede jaar ingehaald door toenemende besmettingen, waardoor wij ons genoodzaakt voelen om kort voor de daadwerkelijk opening alsnog alle evenementen on hold te zetten.”

 

Deze beslissing betekent echter niet dat er dit jaar geen carnaval zal zijn binnen Giegeldonk. Vorig jaar schreven we al: wat er ook gebeuren zal, we vieren altijd carnaval! Dat is ook nog steeds de intentie. Half december zal het bestuur opnieuw overwegen wat er in januari en februari mogelijk is, onder de dan geldende maatregelen. Indien het kan, zal de Prins van Giegeldonk dan alsnog geïnstalleerd worden om voor te gaan in een spetterend feest! Das ginne kunst!

Terug Schrijf reactie

Buienradar

 

 

Het weer vandaag in de Haagse Beemden

 

 

^ Naar boven