Voorkom, voordat ’t brandt

16 augustus 2022     Ingezonden door Veiligheidsregio Midden- en West Brabant

Het is al weken warm in Nederland. Om daarin verlichting te zoeken duiken we vaak ook de natuur in. In de bossen is het namelijk een stukje koeler. De afgelopen weken is er maar weinig water gevallen waardoor het erg droog is. De droogte en het vele dode hout in de bos- en natuurgebieden zorgen ervoor dat de kans dat een natuurbrand ontstaat groot is.

Reizen met uw hond

16 augustus 2022     Redactie en foto AniCura dierenziekenhuis

Als u op vakantie gaat met uw hond vraagt de buitenlandse wet- en regelgeving u om aan een aantal regels te voldoen. U heeft niet alleen te maken met de regels van uw eindbestemming, maar ook met de regels en eisen van alle landen waar u met uw hond doorheen reist.

Vuelta-weekend Breda in het teken van fietsen en feest

15 augustus 2022     Ingezonden bericht

Breda kleurt Vuelta-rood komende week, want het is zover. De Ronde van Spanje, La Vuelta, komt naar Nederland. Om precies te zijn op 19, 20 en 21 augustus met vooraf op donderdag 18 augustus een ploegenpresentatie in Utrecht.

Bloemenstrook ruw vernield

09 november 2021     Redactie en foto Jolande Rommens-Musquetier

 

Dit bordje stond bij een aangeplante bloemenstrook op het recreatieterrein van de Asterdplas. Het gaf aan dat de bloemenstrook door wijkbewoners en vrijwilligers was aangelegd om insecten een diversiteit aan bloemen aan te bieden.

 

Het stond er vol met klaprozen, gele ganzenbloemen, korenbloemen, muskuskaasjeskruid, wilde peen en nog veel meer. Een bonte verzameling bloemen waar bijen, wespen, hommels en vlinders dankbaar gebruik van maakten.

 

Helaas pindakaas

Het grootste deel van de fleurige strook is abrupt verloren gegaan omdat gemeentewerkers (?) de ernaast liggende slootkant zijn gaan opschonen. Grove bandensporen verraden wie de dader is en achtergelaten riet en slootplanten zijn een stille getuige van het ruwe geweld wat hier heeft plaatsgevonden. De bloemenstroken zijn voor driekwart verloren gegaan en wat achterblijft is een diepe modderige kapotgereden bodem.


Het bordje ‘Samen fleuren we de wijk op’ van het Haagse Beemden Netwerk staat er nog maar er is nog maar weinig fleurigs te bekennen. Laten we hopen dat de bloemen die er stonden al genoeg zaad hebben kunnen maken en verspreiden. Dan is er volgende zomer wellicht weer wat fleurigs terug te vinden. Je vraagt je wel af of die gemeentewerker nou werkelijk niet in de gaten had dat hij een hele aangelegde bloemenstrook aan gort aan het rijden was?

Terug Schrijf reactie

Reacties:

12 november 2021 - 11:13:16
Charles Dufornee

Nee, dat heeft die medewerker niet in de gaten. Zij moeten zorg dragen voor de groenvoorziening, maar ze crossen zelf met hun maai/veegmachines overal doorheen. Bij ons voor de deur in de groenstrook is gewoon een olifantenpad gecreëerd omdat ze te simpel zijn om een stukje om te rijden.

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

EHP-makelaardij

 

 

 

^ Naar boven