Zoekplaatje extra

14 augustus 2022     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Een extra zoekplaatje voor deze mooie zondag, maar wel even anders dan dat u van ons gewend bent.

De vraag is simpel: U ziet hier een logo van een automerk waar de merknaam van afgedekt is.

 

Deze laat je niet lopen: de Bredaille

14 augustus 2022     Ingezonden bericht

Gemeente Breda introduceert de allermooiste medaille voor Bredase hardlopers. In samenwerking met Atletiekvereniging Sprint en vijf Bredase loopevenementen: de Dorpsloop Teteringen, de Tien van ’t Aogje, de 5 van Bavel, de Bredase Singelloop en de Haagse Beemden Loop.

Zondagspuzzel

14 augustus 2022     Redactie PuzzelBrein

Los onderstaande doorloper op, volg de instructies, …en win!

Terugblik op oktober

02 november 2021     Redactie Anja Wierckx-Staps – Foto Paul Godefroij

 

De eerste najaarsstorm kwam vroeg dit jaar. De bomen stonden nog flink in het blad. Mede daardoor zijn er zoveel omgegaan. HBNieuws fotograaf Paul Godefroij maakte deze dramatische prent aan de Bredestraat.

 

De storm die in de nacht van woensdag 20 op donderdag 21 oktober ook over de Haagse Beemden raasde zal niemand ontgaan zijn. Overal liggen afgewaaide takken en er zijn bomen geveld die op de wegen terecht kwamen. Het KNMI heeft vastgesteld dat het die nacht windkracht 11 was. Daarmee was deze storm de op twee na grootste storm van de 21e eeuw.

 

Langs het Walpad is het deze donderdag voor de fietsers gevaarlijk om kriskras langs alle afgevallen takken te rijden. Ze blijven de hele dag liggen, zelfs vroeg in de avond liggen ze er nog. De hevige regenval in de ochtendspits maakt het zicht op de weg erg slecht. Het water kan vanwege de vele bladeren maar moeizaam de afwaterputten vinden. Het naambordje aan de Ganzerik staat na de val van een tak scheef. Heel wat mensen ervaren persoonlijk leed in hun eigen tuinen, zoals een omgewaaide pergola.

 

Omgewaaide bomen

In de Muizenberglaan, de Petronella Moensstraat, op de kruising Moerenpad/Somerweide en in de Heienlangdonk zijn bomen omgevallen op het wegdek. Mogelijk ook op andere plaatsen in de wijk. In de Kerkuil gingen zelfs drie bomen tegen de vlakte, waarvan één langs het fietspad. Of deze op de weg zijn gevallen of op de parkeervakken is niet bekend. Bij de hoek Arenberglaan en Peerdsbroek lag ook een boom om aan de kant van de weg. Bij de Heienlangdonk heeft een boom op een parkeerplaats het begeven. In zijn val heeft hij een boom van de overkant meegenomen die op zijn beurt weer tegen een huis terecht kwam. De straat is op donderdagmiddag nog langs twee kanten afgezet. Of hier auto’s zijn beschadigd is niet bekend.

 

Waar meld je stormschade?

Alleen als er acuut gevaar is kun je 112 bellen om stormschade te melden. Zoals een boom op de weg, als takken dreigen te vallen of in geval van losgeraakte dakpannen. Is er niet direct gevaar dan bel je de gemeente. Heb je stormschade aan je huis of auto, ruim dan niet meteen op maar neem eerst contact op met je verzekeringsexpert. Meestal dekt de opstalverzekering schade aan een huis bij windkracht 7 of meer. Heb je schade aan je auto dan is dat alleen gedekt met een allrisk autoverzekering. Mocht je als huurder zelf een schutting of schuurtje hebben gezet dan kan eventuele stormschade mogelijk onder je inboedelverzekering vallen.

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

EHP-makelaardij

 

 

 

^ Naar boven