Shownieuws - ABBA in de wijk

31 oktober 2021     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

 

Zomerse beelden van natuur, bloemen, zoemende bijen en vrolijke vlinders zijn gebruikt in de nieuwe muziekvideo van de ABBA tribute playback band van HBNieuwsvlogger Geert Dekkers.

 

Geert maakte samen met Sophie Serraris uit Haarlem, Nine Slenders uit Antwerpen en Paul van der Noen uit Amsterdam een zonnig filmpje rondom de ABBA-hit ‘I do, I do, I do, I do, I do’ uit begin zeventiger jaren. Het lied was de tweede grote wereldhit van het befaamde Zweedse kwartet.

 

Waarom ABBA?

‘Ze zijn weer terug’ is een veel gehoorde kreet. Op 22 juli werd in Breda een uitverkocht life concert van een ABBA-life tributeband georganiseerd. En op 6 november brengt ABBA na vier decennia het nieuwe album Voyage uit. Vanwege het enthousiasme van de nog altijd vele Bredase ABBA-fans besloot Geert ‘voor de leuk’ ook een tribute te maken. “De keuze van een liedje is moeilijk, het zijn er heel veel. Ik koos voor ‘I do, I do, I do, I do’ omdat het positief en vrolijk is. En vooral vanwege de titel ‘I do, I do, I do, I do, I do’. Wij mogen weer van alles doen na de toch wel beperkende tijd die we achter ons hebben. I do, ik doe, is een mooie metafoor daarvoor.”

 

Greenscreen

De spelers zijn gefilmd in een studio voor een greenscreen. Daarna is begonnen met het filmen van de beelden die de groene achtergrond vervangen. De groene wijk leent zich uitstekend voor het maken van zomerse taferelen. “Als je hier met een filmcamera door de wijk loopt zie je eigenlijk overal geschikte beelden. Het is tijdens de montage achteraf moeilijk om te kiezen uit al dat moois. Uiteraard is er wel gefilmd met de acteurs in het achterhoofd. De achtergrond moet een mooie omlijsting vormen voor de spelers. Dat is moeilijk met het filmen van dieren zoals vlinders. Die kun je niet regisseren. Dan moet je het hebben van gelukstreffers. Dat ze net in die ene bloem rechtsboven nectar ontdekken en daarop landen. Het voordeel is dat hier nog veel interessante insecten hun dagelijkse ronde doen op zoek naar nectar. De bijvriendelijke bermen dragen hier zeker aan bij. Naar mooie vlinders hoef je in de Haagse Beemden niet lang te zoeken.”

 

Dj Dexden

Het originele liedje begint met een herkenbare saxofoonsolo door Ulf Andersson. Lang zoeken naar een saxofonist was niet nodig. DJ DexDen (Dennis) uit de Haagse Beemden speelt saxofoon en hij hoefde er niet lang over na te denken om de partijen in te spelen. Ofschoon onder de filmbeelden het originele liedje is gemonteerd speelde Dennis de sterren van de hemel op zijn saxofoon.

 

De zoektocht naar geschikte acteurs was ook niet moeilijk. Tijdens de opnamen voor een dansfilm in Den Haag was Sophie Serraris de tegenspeelster van Geert. Na de opnames in het voorjaar konden ze niet wachten om weer samen op een filmset te staan. Het clipje bood een mooie gelegenheid daartoe. Sophie speelt in het filmpje de zangeres Anni-Frid Lyngstadt. Sophie heeft een eigen theatergroep opgericht en uit haar netwerk toverde ze Nine Slenders die Agnetha Fältskog in het filmpje uitbeeldt tevoorschijn.

 

Paul van der Noen maakte het kwartet compleet als Benny Andersson. Paul toonde zijn talent al eens eerder in de Haagse Beemden tijdens de shoot van een kerstclip. Samen met Bert van Gerven die de kerstman speelde toverden ze in dit filmpje het dennenbos van tuincentrum Poppelaars om tot een heus kerstdecor.

 

Wit

Vooral in Zweden is het lied een van de populairste songs tijdens bruiloften vanwege het gevoelige karakter en het refrein ‘I do, I do, I do, I do, I do’. Daarom zijn in het clipje van Geert de actrices ook even met een bruidssluier te zien. Het thema bruiloft is ook bepalend voor de kleur van de kleding. Die is wit met zwarte borduursels. DJ DexDen speelt saxofoon tegen een achtergrond van witte voorjaarsbloesems en een blauwe hemel. Vandaar dat de kleur blauw ook in de kostuums is verwerkt.

 

Het kostuum van Geert, inclusief de plateauschoenen, is een kopie van de bühnekleding die Björn Ulvaeus begin jaren zeventig droeg. Het origineel is te zien in het ABBA-museum in Zweden.

 

Omdat de Haagse Beemden zoveel mooie filmlocaties heeft, is het verleidelijk om nog meer vrolijke ABBA-tributeclipjes te maken. Er zijn al plannen om daar de feestvreugde van het 45-jarig bestaan van de wijk in 2022 mee te verhogen. “Ik verklap nog niets”, aldus een enthousiaste Geert.

 

Het clipje ‘I do, I do, I do, I do, I do’ kunt U bekijken via onderstaande link:

https://www.youtube.com/watch?v=Q9RM-WM4Jeo

Terug Schrijf reactie

^ Naar boven