Zoekplaatje extra

14 augustus 2022     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Een extra zoekplaatje voor deze mooie zondag, maar wel even anders dan dat u van ons gewend bent.

De vraag is simpel: U ziet hier een logo van een automerk waar de merknaam van afgedekt is.

 

Deze laat je niet lopen: de Bredaille

14 augustus 2022     Ingezonden bericht

Gemeente Breda introduceert de allermooiste medaille voor Bredase hardlopers. In samenwerking met Atletiekvereniging Sprint en vijf Bredase loopevenementen: de Dorpsloop Teteringen, de Tien van ’t Aogje, de 5 van Bavel, de Bredase Singelloop en de Haagse Beemden Loop.

Zondagspuzzel

14 augustus 2022     Redactie PuzzelBrein

Los onderstaande doorloper op, volg de instructies, …en win!

Halloweenmiddag bij De Sleutel en De Sik

28 oktober 2021     Redacteur Tilly van Doorn – Fotografie Ton van Doorn

 

Woensdagochtend stond er al een filmpje op Facebook van de ‘Heks Natasja’. Ze nodigde alle kinderen uit om ’s middags naar ontmoetingscentrum De Sleutel en kinderboerderij De Sik te komen, om hun kostuumpjes te versieren.

 

Hoewel ze erg vriendelijk was, liet de heks wel even weten dat ze kleine handjes en voetjes, en ook neuzen van grote mensen, erg lekker vindt! Vaders en moeders waren daarom ook van harte welkom…

Gelukkig viel het allemaal nogal mee: de neuzen van de redacteur en de fotograaf zitten er nog aan! Beide locaties werden druk bezocht door kinderen en ouders.

 

Bij De Sleutel werden heksenhoeden versierd tot ware kunststukjes met behulp van de Grote en Kleine Zussen/Broers. Daarna maakte Ray een greenscreenfoto van je met de hoed op en een halloweenachtergrond. Op De Sik schonk een mooie zwartrood geklede heks uit een ouderwetse potketel gelukkig geen heksensoep, maar heerlijk warme chocolademelk. De potketel had natuurlijk al snel de naam ‘heksenketel’ gekregen.

 

 

Van locatie naar locatie

Iedereen kon heen en weer lopen van de ene locatie naar de andere en daar werd ook druk gebruik van gemaakt. De springkussens waren zoals altijd erg in trek en ook alle andere kraampjes hadden het behoorlijk druk. Je kon alvast een shirt of schort versieren voor de optocht van vrijdagavond en vooral de schminkkraam trok veel liefhebbers, al kozen sommige meisjes toch liever voor vlinders en bloemetjes dan voor heksen of zombies. Datzelfde gold voor de glittertatoeages die je bij De Sik kon laten aanbrengen.

 

 

Zonnetje

Al met al was het voor iedereen een leuke en gezellige middag, ook voor de kinderen van Stichting Mees, die van alle drukte en activiteiten genoten. De lampjes van jampotten die je zelf kon versieren zagen er erg vrolijk uit en de cupcakeskraam was al snel door hun grote voorraad cupcakes heen. En natuurlijk hielp het zonnetje ook een handje mee om het tot een succes te maken.

 

“Dat zal vrijdagavond wel anders zijn”, aldus Heks Natasja, “want dan hebben we geen zonnetje, maar een heuse spooktocht door het donker, die om 19.00 uur vertrekt vanaf De Sik”. De heks verheugt zich enorm op deze griezeltocht en vraagt zich af wat ze aan zal doen, welke kleur haar ze zal hebben en hoe haar (enge, lange) nagels gelakt moeten worden.

 

Keuze

Uit betrouwbare bron hebben we vernomen dat je halverwege de tocht kunt kiezen om het ‘echte enge’ gedeelte mee te lopen, of een andere route. Voor oud en jong, groot en klein dus, iets om naar uit te kijken!

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

EHP-makelaardij

 

 

 

^ Naar boven