NPO Radio 1-programma 5 Dagen vanuit Breda

23 januari 2022     Ingezonden bericht - foto Hans Tak

De bus van het NPO Radio 1-programma 5 Dagen (elke avond van maandag t/m vrijdag van 20.00 -20.30 uur) staat volgende week op de campus in Breda, waar het onderwijs gaat herstarten.

Kiek - Nieuwe bewoners

23 januari 2022     Foto Monica Rijpma

Na 35 jaar moesten de Galloways het groene hart van de wijk om ‘ecologische redenen’ verlaten. Vanuit de gemeente was er al aangegeven dat er een voorkeur voor begrazing door paarden bestond. HBNieuws - Modern Prinsenbeek verslaggeefster Monica Rijpma fotografeerde de nieuwe bewoners vanaf de Moerenloop.

Pas op! De hond van landgoed Burgst loopt weer door de wijk

22 januari 2022     Redactie Jolande Rommens-Musquetier - Foto Diana Leijten

Alweer loopt de forse bullmastiff-achtige hond van landgoed Burgst los op een fietspad rondom kinderboerderij De Sik. Verontrustende berichten met foto's duiken op in de bewonersgroep Haagse Beemden op Facebook.

Op de Graaf

27 oktober 2021     Redactie Graaf Engelbrecht – Foto Alex De Vliegere

 

Op deze plek in HBNieuws verschijnt vanaf nu wekelijks een bijdrage van Graaf Engelbrecht, dé middelbare school van onze wijk, bekend om zijn sportieve karakter. Laten we allereerst eens kennismaken.

 

Met ruim zevenhonderd leerlingen en honderd personeelsleden vormt onze school een bruisende instelling in de wijk. Ons openbare karakter voor mavo, havo en atheneum biedt een veilige thuishaven voor onze leerlingen. We vinden het belangrijk dat zij ontdekken wie zij zijn, wat ze kunnen en willen en hoe ze dat kunnen bereiken.

Daarbij ontwikkelen we zowel de talenten van onze leerlingen als de talenten van onze personeelsleden. Gezamenlijk vormen onze unieke en persoonlijke eigenschappen het karakter van onze school. Het openbare karakter van onze school vormt een oefenplaats voor de toekomstige samenleving.

We proberen een veilige omgeving te bieden waar gelijkwaardigheid, respect en solidariteit centraal staan.

 

Wie, wat en hoe

Onze school heeft voor u als trouwe lezer waarschijnlijk geen nadere introductie nodig, maar wie vormen Graaf Engelbrecht? Wat speelt er op de school en welke plaats nemen we in de wijk in?

We nemen u wekelijks mee in onze dagelijkse onderwijspraktijk, gunnen u een blik achter de schermen en gaan op reis in de lange historie die onze school rijk is. Ontdek zo wie wij zijn en raak betrokken bij het wel en wee van onze leerlingen op hun pad naar een diploma en hun plek in onze maatschappij.

 

Onderdeel van de Haagse Beemden

We proberen daarbij een actieve rol in de Haagse Beemden te vervullen, niet alleen als school, maar ook als wezenlijk onderdeel van onze wijk, waar het samen leven betekenis krijgt door samen te leren en samen te werken.

Bijvoorbeeld door onze leerlingen stage te laten lopen bij bedrijven van familieleden, vrienden of ondernemers uit de wijk. Maar ook door activiteiten in de wijk te organiseren of deel te nemen aan al dan niet sportieve activiteiten in Breda en omgeving.

Mogelijk dat we soms dus ook de hulp van u als wijkbewoner zullen vragen om onze leerlingen te helpen op hun weg naar actief burgerschap. Samen staan wij immers sterk.

 

Reacties welkom

Tot slot, de wekelijkse bijdragen van onze school worden gecoördineerd door Mark van Hout, docent Duits aan onze school. Ook leerlingen, docenten en andere collega’s gaan deze rubriek van input voorzien.

Mocht u vragen hebben, opmerkingen, suggesties of een reactie willen geven, dan houden wij ons aanbevolen! Mailt u dan gerust naar: m.vanhout@graafengelbrecht.nl

 

Lijkt het u leuk om onze school eens van binnen te zien? Kom dan naar onze open dag in februari. De koffie staat klaar!

Schrijf reactie

Lever jouw eigen nieuwsbericht aan 

 

Vissers Elektrotechniek

Vissers Elektrotechniek

 

 

Finovion

Poppelaars Tuincentrum 054 Bloemen

EHP-makelaardij

 

^ Naar boven