Plek voor je verdriet, omdat je er niet alleen voorstaat

26 oktober 2021     Redactie Nelleke van der Zee – Foto Geert Dekkers

 

Het kan fijn zijn om troost te vinden door het verdriet met anderen te kunnen delen. Met deze achterliggende gedachte organiseren PKN- en RK-gemeenschappen van de Lucaskerk en Ontmoetingscentrum De Sleutel een warme bijeenkomst in en bij de Lucaskerk, Tweeschaar 125. Iedereen is welkom, ongeacht geloof en achtergrond, om op 1 november tussen 18.00 en 19.30 uur samen met andere bewoners een lichtje aan te steken of je te warmen aan een van de vuurkorven.

 

Inloop van 18.00 tot 18.15 uur. Dan worden de aanwezigen uitgenodigd om in een kring plaats te nemen en volgt er een moment van stilte. Er wordt een gedicht voorgedragen en dominee Joan van Kempen zal een en ander begeleiden. De muzikale omlijsting is in handen van Vera Kemme op harp en Joël Vergeer op gitaar.


Tussen 18.15 en 18.45 uur is er ook gelegenheid om een kaarsje te branden. Buiten staat een herinneringsboom waar de aanwezigen een kaartje in kunnen hangen. Blanco kaarten liggen daar klaar. Het herdenken wordt afgesloten met een tekst en muziek. Buiten staan vuurkorven waar u zich aan kunt warmen.

 

Informatie

Het is de eerste keer dat dit wordt georganiseerd. Na evaluatie wordt bekeken of er een vervolg op komt.

Meer informatie over deze avond kunt u krijgen bij Dick de Man en Jonneke Prins van de Lucaskerk of bij Natasja Donkers van Ontmoetingscentrum De Sleutel.

 

F: desleutelbreda
W: lucaskerk.nl

 

Terug Schrijf reactie

Buienradar

 

 

Het weer vandaag in de Haagse Beemden

 

 

^ Naar boven