Voorkom, voordat ’t brandt

16 augustus 2022     Ingezonden door Veiligheidsregio Midden- en West Brabant

Het is al weken warm in Nederland. Om daarin verlichting te zoeken duiken we vaak ook de natuur in. In de bossen is het namelijk een stukje koeler. De afgelopen weken is er maar weinig water gevallen waardoor het erg droog is. De droogte en het vele dode hout in de bos- en natuurgebieden zorgen ervoor dat de kans dat een natuurbrand ontstaat groot is.

Reizen met uw hond

16 augustus 2022     Redactie en foto AniCura dierenziekenhuis

Als u op vakantie gaat met uw hond vraagt de buitenlandse wet- en regelgeving u om aan een aantal regels te voldoen. U heeft niet alleen te maken met de regels van uw eindbestemming, maar ook met de regels en eisen van alle landen waar u met uw hond doorheen reist.

Vuelta-weekend Breda in het teken van fietsen en feest

15 augustus 2022     Ingezonden bericht

Breda kleurt Vuelta-rood komende week, want het is zover. De Ronde van Spanje, La Vuelta, komt naar Nederland. Om precies te zijn op 19, 20 en 21 augustus met vooraf op donderdag 18 augustus een ploegenpresentatie in Utrecht.

De Zonnebloem Haagse Beemden 25 jaar

24 oktober 2021     Ingezonden bericht – Foto archief HBNieuws

 

De missie van De Zonnebloem is om het leven van mensen met een lichamelijke beperking te verrijken door sociale en recreatieve activiteiten mogelijk te maken. Hierbij is de wens van de deelnemers leidend.

 

Hieraan is door afdeling De Zonnebloem Haagse Beemden al ruim 26 jaar zeer gemotiveerd en met grote inzet vormgegeven door een 25-tal vrijwilligers. Hiervoor bestaat binnen De Zonnebloem, maar zeker ook bij de deelnemers (100), grote waardering. Het jaar 2020 was het 25-jarig jubileumjaar van afdeling

 

Vanwege beperkende coronamaatregelen is het vrijwilligerswerk sterk onder druk komen te staan, terwijl juist in die periode veel behoefte was aan contact en activiteit.

Ondanks de beperkingen hebben de vrijwilligers op verschillende manieren contact onderhouden met de deelnemers. Dit bestond vaak uit telefonisch contact en/of het periodiek afgeven van een kleine attentie.

 

Weer mogelijkheden in 2021

Het najaar van 2021 biedt de mogelijkheid om, binnen de geldende maatregelen, weer activiteiten en bijeenkomsten te organiseren. De donateurs, waaronder Charitatief Fonds De Grez Mahie, Stichting Vrienden van het Voormalig Gasthuis, SNS-bank, Lean Instituut @ Verbeeten te Tilburg, Rassers Advocaten, Mr. A.P.M. Jacobs, Makelaardij Storimans & Partners, Brasserie ’t Archief (WC Heksenwiel) , Flowers at Home (WC Heksenwiel) en vele kleinere donateurs, hebben dit mogelijk gemaakt.

 

Helaas was het niet mogelijk om het beoogde jubileumconcert door te laten gaan. De aandacht voor het uitgestelde 25-jarig jubileum wordt in het najaar van 2021 gegeven binnen enkele kleinere activiteiten, passend binnen de geldende maatregelen. Daarbij wordt getracht alle deelnemers te bereiken en te betrekken. Ook de waardering voor alle vrijwilligers krijgt uitgebreid aandacht.

 

Belangstelling?

Heeft u belangstelling voor het vrijwilligerswerk van De Zonnebloem in de Haagse Beemden of wilt u gebruik gaan maken van de diensten van De Zonnebloem als deelnemer? Neem dan contact op met De Zonnebloem Haagse Beemden via dezonnebloem.nl of klapwijkcorry6@gmail.com. Er wordt dan zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen.

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

EHP-makelaardij

 

 

 

^ Naar boven