De Zonnebloem Haagse Beemden 25 jaar

24 oktober 2021     Ingezonden bericht – Foto archief HBNieuws

 

De missie van De Zonnebloem is om het leven van mensen met een lichamelijke beperking te verrijken door sociale en recreatieve activiteiten mogelijk te maken. Hierbij is de wens van de deelnemers leidend.

 

Hieraan is door afdeling De Zonnebloem Haagse Beemden al ruim 26 jaar zeer gemotiveerd en met grote inzet vormgegeven door een 25-tal vrijwilligers. Hiervoor bestaat binnen De Zonnebloem, maar zeker ook bij de deelnemers (100), grote waardering. Het jaar 2020 was het 25-jarig jubileumjaar van afdeling

 

Vanwege beperkende coronamaatregelen is het vrijwilligerswerk sterk onder druk komen te staan, terwijl juist in die periode veel behoefte was aan contact en activiteit.

Ondanks de beperkingen hebben de vrijwilligers op verschillende manieren contact onderhouden met de deelnemers. Dit bestond vaak uit telefonisch contact en/of het periodiek afgeven van een kleine attentie.

 

Weer mogelijkheden in 2021

Het najaar van 2021 biedt de mogelijkheid om, binnen de geldende maatregelen, weer activiteiten en bijeenkomsten te organiseren. De donateurs, waaronder Charitatief Fonds De Grez Mahie, Stichting Vrienden van het Voormalig Gasthuis, SNS-bank, Lean Instituut @ Verbeeten te Tilburg, Rassers Advocaten, Mr. A.P.M. Jacobs, Makelaardij Storimans & Partners, Brasserie ’t Archief (WC Heksenwiel) , Flowers at Home (WC Heksenwiel) en vele kleinere donateurs, hebben dit mogelijk gemaakt.

 

Helaas was het niet mogelijk om het beoogde jubileumconcert door te laten gaan. De aandacht voor het uitgestelde 25-jarig jubileum wordt in het najaar van 2021 gegeven binnen enkele kleinere activiteiten, passend binnen de geldende maatregelen. Daarbij wordt getracht alle deelnemers te bereiken en te betrekken. Ook de waardering voor alle vrijwilligers krijgt uitgebreid aandacht.

 

Belangstelling?

Heeft u belangstelling voor het vrijwilligerswerk van De Zonnebloem in de Haagse Beemden of wilt u gebruik gaan maken van de diensten van De Zonnebloem als deelnemer? Neem dan contact op met De Zonnebloem Haagse Beemden via dezonnebloem.nl of klapwijkcorry6@gmail.com. Er wordt dan zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen.

Terug Schrijf reactie

Buienradar

 

 

Het weer vandaag in de Haagse Beemden

 

 

^ Naar boven