IVN - paddenstoelenwandelingen

21 oktober 2021     Ingezonden bericht

 

De natuurgidsen van IVN Mark & Donge gaan in de Dorstse bossen tweemaal op zoek naar paddenstoelen. Op zondag 24 oktober om 10.30 uur en om 13.30 uur. In kleine groepjes gaan we op stap, zo kunnen we de kleine paddenstoeltjes goed van dichtbij bekijken zonder de boel te vertrappen.

 

De wandeling duurt anderhalf tot twee uur. Tip: neem een klein spiegeltje mee, om de onderkant van paddenstoelen goed te kunnen bekijken. En met een loep of vergrootglas gaan er onbekende werelden voor je open!

 

Allerlei soorten

In een natte herfst verschijnen plotseling de paddenstoelen weer. Die van kabouter Spillebeen - rood met witte stippen - heeft een steel en een hoed, maar er zijn ook zwammen die op een bloemkool lijken of op een gewei, nou ja, een minigeweitje. We kijken ook omhoog, tegen boomstammen speuren we naar de porseleinzwam of de tonderzwam. Soms wijst de geur ons de weg - naar de stinkzwam. En waarom heet de doolhofzwam zo?

 

Paddenstoelen zoeken blijft spannend, sommige zijn er maar een paar dagen. Als het weinig geregend heeft vinden we altijd wel op hout groeiende zwammen, die zijn minder gevoelig voor droogte.

 

Inschrijven

Als u mee wilt wandelen moet u vooraf inschrijven via onze website. U ontvangt daarna een bevestiging via e-mail met daarin de startlocatie.

Meer informatie en het inschrijfformulier kunt u vinden op:

www.ivn.nl/afdeling/mark-donge/activiteiten

 

 

Schrijf reactie

Buienradar

 

 

Het weer vandaag in de Haagse Beemden

 

 

^ Naar boven