Boekbinding als ondersteuning van haar fotografie

17 oktober 2021     Redactie Nelleke van der Zee - Foto Ton van Doorn

 

Fotograaf en boekbindster Liesbeth Bossink deed op 5 september voor de eerste keer mee met de Kunstroute Haagse Beemden. In Wijkcentrum Heksenwiel exposeerde zij met haar foto’s en zelfgemaakte boeken. Tevens demonstreerde zij ter plekke wat zij met naald en draad allemaal doet.

 

Liesbeth is getrouwd en moeder van drie kinderen (20, 18 en 15 jaar). Zij is geboren en getogen in Bergen op Zoom. Voor haar studie verhuist zij naar Amsterdam. Zij wil graag naar de universiteit, maar moet eerst nog een vooropleiding doen alvorens zij daar naartoe kan gaan. Zij studeert een jaar aan de Sociale Academie en een jaar sociologie om daarna de overstap te maken naar de universiteit om daar communicatiewetenschap te studeren. Tijdens haar studie volgt zij bij CREA de opleiding fotografie. Dat vindt zij zo leuk dat zij zich daar nog verder in wil specialiseren. Ze volgt drie jaar lang een cursus fotografie bij Nieuwe Veste in Breda en een opleiding bij de School voor Fotografie in Breda.

 

Borduren

Liesbeth fotografeert voornamelijk portretten en abstracte foto’s. Toen zij meer macrofoto’s ging maken, kreeg Liesbeth het idee om die foto’s te borduren. Zo kan zij er meer structuur aan geven en worden de foto’s leuker. Foto’s horen natuurlijk in een album, maar Liesbeth vindt geen album naar haar en zin en zo besluit zij om zelf fotoalbums te gaan maken. Zij volgt een jaar de opleiding Boekkunst aan de DKO Academie Berchem in Antwerpen, waar zij les krijgt van Katja Clement. Daarna vergroot zij haar kennis op dit gebied via allerlei workshops en ze maakt nu allerlei soort boeken/ boekjes.

 

“Alles wat ik doe, is eigenlijk een combinatie om mijn talenten nog meer te versterken”, zegt Liesbeth. “Borduren doe ik al mijn hele leven. Ik heb de liefde hiervoor van mijn oma overgekregen. Die borduurde op van alles. Zelf heb ik vroeger op babylakentjes de vogeltjes van Marjolein Bastin geborduurd. Naald en draad komt nu ook mooi van pas tijdens het boekbinden. Samen met Ineke Vergeer heb ik een atelier aan de Haagweg. Ineke is ook gespecialiseerd in het boekbinden. Naast het maken van eigen projecten geven wij ook workshops.”

 

“Mijn eerste deelname aan de Kunstroute is mij heel goed bevallen. Ik heb hele leuke en enthousiaste reacties gehad en ik wil zeker vaker gaan exposeren. Op 30 oktober zijn Ineke en ik te vinden op de Markt voor Makers georganiseerd door het Witte Kerkje en MJ Atelier in Terheijden. Ik vind het ook leuk om de foto’s die ik in opdracht voor iemand maak in een zelfgemaakt fotoalbum te presenteren. Naast fotografie en boekbinden houd ik ook van haken en wandelen.”

 

W: liesbethbossink.nl
W: boekinbinding.com

Terug Schrijf reactie

Buienradar

 

 

Het weer vandaag in de Haagse Beemden

 

 

^ Naar boven