Voorkom, voordat ’t brandt

16 augustus 2022     Ingezonden door Veiligheidsregio Midden- en West Brabant

Het is al weken warm in Nederland. Om daarin verlichting te zoeken duiken we vaak ook de natuur in. In de bossen is het namelijk een stukje koeler. De afgelopen weken is er maar weinig water gevallen waardoor het erg droog is. De droogte en het vele dode hout in de bos- en natuurgebieden zorgen ervoor dat de kans dat een natuurbrand ontstaat groot is.

Reizen met uw hond

16 augustus 2022     Redactie en foto AniCura dierenziekenhuis

Als u op vakantie gaat met uw hond vraagt de buitenlandse wet- en regelgeving u om aan een aantal regels te voldoen. U heeft niet alleen te maken met de regels van uw eindbestemming, maar ook met de regels en eisen van alle landen waar u met uw hond doorheen reist.

Vuelta-weekend Breda in het teken van fietsen en feest

15 augustus 2022     Ingezonden bericht

Breda kleurt Vuelta-rood komende week, want het is zover. De Ronde van Spanje, La Vuelta, komt naar Nederland. Om precies te zijn op 19, 20 en 21 augustus met vooraf op donderdag 18 augustus een ploegenpresentatie in Utrecht.

Snoekies rijsttafel nu voor alle liefhebbers!

10 oktober 2021     Aangeleverd door Jan Snoek

 

Indisch koken voor familie en vrienden is al jaren zijn grote hobby, maar nu heeft Jan Snoek (63) uit Prinsenbeek de stoute schoenen aangetrokken en gaat hij zijn smakelijke gerechten ook aan anderen aanbieden. Voortaan kan iedereen de rijsttafels van ‘Snoekies’ bestellen.

 

,,We vinden het zelf heerlijk en ook leuk om te doen’’, verklaart Jan. Het was eigenlijk op advies van kinderen Diana, Jill en Boye dat hij de stap heeft gezet om vanuit het huisadres aan de Boterbloemstraat 10 met Snoekies rijsttafel aan de gang te gaan, vertelt dochter Diana. ,,Wie niet waagt, die niet wint. Iedereen die weleens meeat, vond zijn rijsttafel altijd zo lekker.’’

 

Het eten is voor iedereen goed te doen. ,,Niet ‘heet-heet’, maar pittig zoals het moet zijn’’, aldus Jan.

 

Veel mensen kennen de gerechten nog niet echt, maar degenen die ze al eens hebben geproefd, zijn meer dan enthousiast, is zijn ervaring. ,,Het is een rijsttafel met veel gerechtjes, een traditie bij feestelijke gelegenheden in Indonesië, zodat er voor allemaal wel iets lekkers bij zit en dus iedereen het naar zijn zin heeft. Veel variatie van vlees, kip, garnalen en groenten, met van alles een klein beetje en een keuze uit witte rijst, gele rijst en bami. De smakencombinatie maakt het een echte feestelijke maaltijd, omdat er ook nog een hoop bijgerechtjes bij zitten, zoals Indonesische frietjes, seroendeng, kroepoek en zelfgemaakte verse sambal.''


Snoekies is echt voortgekomen uit hobby. In zijn werkzame leven was Jan op de een of andere manier altijd wel met eten bezig, ook als kok, maar niet speciaal met de Indonesische tafel. Hij werkte onder meer in horeca, op cruiseschepen en de laatste jaren runde hij het spelershome van NAC, waar alle selectiespelers werden voorzien van eten en drinken.


Zijn vrouw Hermien van Breda gaat hem ondersteunen bij de nieuwe uitdaging: ,,Omdat we pas zijn begonnen, werken we voorlopig op bestelling. Het is natuurlijk wel arbeidsintensief om het allemaal klaar te maken. Het is geen frikandel die je even in het vet gooit.’’

 

Het verzoek is om de bestelling vóór woensdag 20.00 uur door te geven via tel. 06-39194642, zodat vanaf donderdagochtend kan worden gestart met inkopen en koken.

 

Vrijdag en zaterdag van 17.00 tot 19.00 uur kunnen de rijsttafels worden afgehaald, zowel koud als warm.

Prijs 22,50 euro per persoon.

 

DOWNLOAD MENUKAART 

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

EHP-makelaardij

 

 

 

^ Naar boven