Zoekplaatje extra

14 augustus 2022     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Een extra zoekplaatje voor deze mooie zondag, maar wel even anders dan dat u van ons gewend bent.

De vraag is simpel: U ziet hier een logo van een automerk waar de merknaam van afgedekt is.

 

Deze laat je niet lopen: de Bredaille

14 augustus 2022     Ingezonden bericht

Gemeente Breda introduceert de allermooiste medaille voor Bredase hardlopers. In samenwerking met Atletiekvereniging Sprint en vijf Bredase loopevenementen: de Dorpsloop Teteringen, de Tien van ’t Aogje, de 5 van Bavel, de Bredase Singelloop en de Haagse Beemden Loop.

Zondagspuzzel

14 augustus 2022     Redactie PuzzelBrein

Los onderstaande doorloper op, volg de instructies, …en win!

Burendag bij Ontmoetingscentrum De Sleutel

27 september 2021     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Alex De Vliegere

 

De Nationale Burendag wordt altijd op de vierde zaterdag van de maand september gehouden. Maar in dit geval is aan organisaties ook de vrijheid gegeven om er op 24, 25 of 26 september invulling aan te geven. Het is een initiatief van het Oranjefonds en Douwe Egberts. Een dag waarop de buurt gezellig samenkomt.

 

Zo ook bij Ontmoetingscentrum De Sleutel. Daar stond op vrijdagmiddag 24 september de deur open voor buurtbewoners voor een gezellig praatje onder het genot van een lekker bakkie koffie of kopje thee met iets lekkers erbij.

 

Al bij binnenkomst lonkt de tafel met lekkere zoetigheden naar de bezoekers. Twee heerlijke schalen met zelfgemaakte baklava, kleine tompoucejes met het logo van De Sleutel erop, brownies en nog veel meer lekkers. Diana Luu opent de middag en begint met een bedankje aan de aanwezigen, aan muzikant Ilo (Milaunus), die ditmaal alleen voor de muzikale omlijsting zorgt en de baksters Najat en Aziza. De gesprekken komen op gang en de bordjes worden gevuld met het lekkers.

 

Iedere dag Burendag

Natasja en het team van vrijwilligers hebben er weer voor gezorgd dat iedereen zich welkom voelt en er een prettige ‘huiskamersfeer’ hangt. In voorgaande jaren werd meestal op de datum van Burendag door Ontmoetingscentrum De Sleutel 'Het Cultuurplein' georganiseerd. “Eigenlijk is dit een minivorm”, zegt Natasja Donkers. “Dit is echt bedoeld als een gezellige middag voor de buurtbewoners. Wij hebben voor de vrijdagmiddag gekozen, omdat onze vrijwilligers de hele week al druk zijn met het organiseren van activiteiten en vaak ook nog bijspringen op de dag zelf. Daarom willen zij liever in het weekend thuis zijn. Op de vrijdagmiddag is de locatie ook beschikbaar en zijn er genoeg vrijwilligers om te helpen.”

 

Op de vraag hoe zij vanaf 25 september omgaat met de verplichte QR-code is Natasja heel duidelijk. “Wij zijn altijd laagdrempelig geweest en dat willen wij ook blijven”, zegt Natasja resoluut. “Iedereen is en blijft welkom! Deze middag is een leuke opstart voor een gezellig najaar waarin veel ontmoetingen mogen plaatsvinden.”

 

Bakken en gezelligheid

Najat werkt al twee jaar als vrijwilliger en bakt regelmatig heerlijke dingen voor Ontmoetingscentrum De Sleutel. Zo ook vandaag. Zij heeft twee bakken baklava gemaakt en ook nog brownies. “Ik vind deze middag erg gezellig”, zegt Najat. “Het is leuk om zo met elkaar te kletsen.” Haar vriendin Aziza heeft een hele schaal met sandwiches meegebracht. “Als er een feestje is, kom ik altijd kijken”, zegt zij tevreden. “Ik zit hier ook op naailes”, vult zij nog even aan.

 

Andere gezichten zien

Marjan Mepschen is ook binnen komen wandelen. Zij leidt al drie jaar de 10R handwerkclub in Ontmoetingscentrum De Sleutel, maar vanmiddag wil zij even andere gezichten zien. “Ik heb best wel een druk leven en dan is het heerlijk om even een middagje te ontspannen” vertelt Marjan. “Naast mijn vrijwilligerswerk bij De Sleutel, ben ik ook vrijwilliger bij de ‘Luisterlijn’ en dat allemaal naast mijn vaste baan. En dan is het fijn om even niets te moeten doen en alleen maar lekker te relaxen.”

 

 

Een muzikale ode

Hoe gastvrij De Sleutel is, blijkt wel uit het feit dat uw redacteur op haar jubileumdag ook nog even door anderen in het zonnetje mag worden gezet en zelfs een muzikale ode krijgt van Ilo. De bezoekers kunnen terugkijken op een geslaagde middag!

 

F: desleutelbreda

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

EHP-makelaardij

 

 

 

^ Naar boven