Zoekplaatje extra

14 augustus 2022     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Een extra zoekplaatje voor deze mooie zondag, maar wel even anders dan dat u van ons gewend bent.

De vraag is simpel: U ziet hier een logo van een automerk waar de merknaam van afgedekt is.

 

Deze laat je niet lopen: de Bredaille

14 augustus 2022     Ingezonden bericht

Gemeente Breda introduceert de allermooiste medaille voor Bredase hardlopers. In samenwerking met Atletiekvereniging Sprint en vijf Bredase loopevenementen: de Dorpsloop Teteringen, de Tien van ’t Aogje, de 5 van Bavel, de Bredase Singelloop en de Haagse Beemden Loop.

Zondagspuzzel

14 augustus 2022     Redactie PuzzelBrein

Los onderstaande doorloper op, volg de instructies, …en win!

Nazomeren bij De Kapeltuin

22 september 2021     Redactie en fotografie Monica Rijpma

 

Het weer was deze week helemaal optimaal en dat terwijl de scholen weer zijn begonnen. Puff, zo gaat het nou altijd! Maar gelukkig was Struinen in de Tuinen voor iedereen een groot succes, vooral samen met de kunstroute en op de laatste zondag van deze maand, op 26 september, is het weer tijd voor het jaarlijkse Oogstfeest.

 

Ondertussen gaat Margareta Hulters door, weer of geen weer, met haar activiteiten voor kleuters en peuters in De Kapeltuin. Sinds het begin van de zomer heeft ze een vast clubje kinderen waar vaak Emma, Rosemijn en Morris bij zijn.

 

Cocreatie is de nieuwe mode

Voor kleuters en peuters is het nog nieuw om te leren samendoen met andere kinderen. Baby’s kunnen niet anders dan alle aandacht vragen, want ze moeten nog worden beschermd en ze hebben natuurlijk nog niet geleerd dat in de grote wereld buiten mensen dingen moeten delen. Dat maakt het zo leuk om met deze kleuters te werken, vertelt Margareta.

 

Project

Margareta Hulters komt al vanaf het prilste begin (2012) bij De Kapeltuin en er zijn periodes dat ze helemaal betrokken raakt. Zo ook deze zomer, nu ze begonnen is met het project ‘De Kapeltuinkinderen’. Elke week komt ze een middag met de kinderen en kleuters samen en dan verzint ze een creatief werkje of spel. Deze week was dat samen een mooi groot schilderij maken, een soort cocreatie, wat dus een hele goede manier is om te leren samendoen.

 

 

Voetbal

Morris, de enige jongen die op het moment van ons bezoek aanwezig is, heeft een groot huis getekend waarover hij veel weet te vertellen. Bijvoorbeeld dat er een hele grote zolder in het huis is met veel rommel, waar je dus gewoon binnen kan voetballen. Hij had laatst zelfs de voetbal in de schoorsteen geschopt wat wel heel erg knap is.

 

Tuinklusjes en kinderyoga

Emma vertelt dat ze met een knijpstok blaadjes en rotzooi hebben opgeruimd. Ze kleurt in een mum van tijd een mooie bos bloemen op het schilderij. De jongste deelneemster is Rosemijn die aan haar oma Karin uitlegt wat de abstracte tekening voorstelt die ze met stevige uithalen op het doek heeft gekleurd.

 

Oma

Oma Karin komt meestal om de twee weken uit Alphen aan den Rijn om met Morris en Rosemijn iets leuks te doen en door haar kleinkinderen heeft ze nu ook De Kapeltuin ontdekt. De moeder van Emma vertelde dat ook haar dochter wist van de tuin, voordat de volwassenen in de familie het wisten, want Emma was al ooit met een juf van school in de tuin geweest.

 

Kinderyoga

Sindsdien hebben ze het over de geheime tuin en speciaal voor De Kapeltuinkinderen gaat Emma’s moeder op 25 september voor de kleuters een yogasessie doen in de geheime tuin. Ze vertelt dat zelfs heel jonge kinderen tegenwoordig last hebben van stress en haar ontspanningstips werken heel goed (bedoeld voor kinderen van 6 tot 9 jaar). Kinderyogalessen geven doet ze sinds een tijdje en hierover is digitaal meer te vinden via de site kinderyoga op school.

  

Betrokkenheid

Margareta vertelt dat ze ook na de zomer door zal gaan met activiteiten, weer of geen weer. Ze hebben al pannenkoeken gebakken, karaoke gezongen, popcorn gemaakt en ook de tuinklussen krijgen veel aandacht. Appeltjes rapen, blaadjes harken, het zijn kleine werkjes die spelenderwijs een gevoel brengen van betrokkenheid bij de natuur en bij elkaar.

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

EHP-makelaardij

 

 

 

^ Naar boven