Zoekplaatje extra

14 augustus 2022     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Een extra zoekplaatje voor deze mooie zondag, maar wel even anders dan dat u van ons gewend bent.

De vraag is simpel: U ziet hier een logo van een automerk waar de merknaam van afgedekt is.

 

Deze laat je niet lopen: de Bredaille

14 augustus 2022     Ingezonden bericht

Gemeente Breda introduceert de allermooiste medaille voor Bredase hardlopers. In samenwerking met Atletiekvereniging Sprint en vijf Bredase loopevenementen: de Dorpsloop Teteringen, de Tien van ’t Aogje, de 5 van Bavel, de Bredase Singelloop en de Haagse Beemden Loop.

Zondagspuzzel

14 augustus 2022     Redactie PuzzelBrein

Los onderstaande doorloper op, volg de instructies, …en win!

Doop in de Asterdplas

15 september 2021     Redactie en fotografie Anja Wierckx-Staps

 

Tijdens een stralend opkomend zonnetje werden zondagochtend 12 september tegen 10.00 uur vier dopelingen van de Jefta Evangelische kerk gedoopt in de Asterdplas. Het water was koud, dat wel, maar de drie dames en de jongen trotseerden die kou, omdat zij geloven dat ze zo dichter bij de Heer komen.

 

Er zijn verschillende redenen waarom deze dopelingen zich willen laten dopen. Waar de één meer bewustwording heeft gekregen van het feit dat God er voor haar is, wil de ander zich laten dopen in gehoorzaamheid naar het Woord van God.

 

Een nieuw leven

De vrouwen willen hun oude leven achter zich laten en met de doop opstaan in een nieuw leven. Sommigen zijn vroeger ook al gedoopt, maar vandaag doen ze het heel bewust. Voor de jongen is het leven met God een avontuur, zoals hij aangeeft, om net als Petrus tot Jezus te komen en hij zal dit vandaag met een feest vieren.

 

Een bijzonder samenzijn

Familie en vrienden zijn op het strand bijeen gekomen voor deze bijzondere gelegenheid. Voorganger Hans en leider van de pastorale huisgroep Prinsenbeek Eric, heten iedereen welkom en nodigen de vier dopelingen uit om naar voor te komen. Eugenie is als eerste aan de beurt. Er wordt verteld waarom Eugenie zich wil laten dopen, waarna de doopgelofte volgt.

Aan de hand van Hans en Eric gaat ze het water in om achteroverleunend gedoopt te worden. Als Eugenie weer terug op het strand is, is Judah aan de beurt. Hierna volgen Jaqueline en Mara. Allen krijgen de persoonlijke aandacht die deze bijzondere gebeurtenis verdient.

 

 

Moooi

De zus van Eugenie hoopt dat er voor haar zus iets komt dat mooier is dan hetgeen ze achterlaat. Haar broer vindt het vanzelfsprekend dat hij er bij is. De vader van Judah doopt zijn zoon zelf samen met voorganger Hans. Vijftien jaar geleden is de vader hier zelf ook gedoopt. Judah: “Ik vind het heel” … even is hij stil … “moooi”. Hij spreekt het woordje ‘mooi’ met een diepe respectvolle zucht uit.

 

Tussendoor en op het eind worden er toepasselijke liederen gezongen. Na de bijeenkomst kunnen de dopelingen zich omkleden en opfrissen om daarna met de gasten de dienst te gaan volgen.

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

EHP-makelaardij

 

 

 

^ Naar boven