Dag voor de Gouden Handen

27 oktober 2021     Ingezonden bericht

Bredase zorg- en welzijnsorganisaties bedanken hun vrijwilligers en organiseren op zaterdag 6 november de dag voor de Gouden Handen.

Op de Graaf

27 oktober 2021     Redactie Graaf Engelbrecht – Foto Alex De Vliegere

Op deze plek in HBNieuws verschijnt vanaf nu wekelijks een bijdrage van Graaf Engelbrecht, dé middelbare school van onze wijk, bekend om zijn sportieve karakter. Laten we allereerst eens kennismaken.

Heb jij stalen zenuwen?

26 oktober 2021     Redactie Nelleke van der Zee – Fotografie Alex De Vliegere

Het is bijna zover, de wijk wordt binnenkort overspoeld met griezels, zombies, mummies en spoken. In verschillende wijken wordt Halloween gevierd. De personages kunnen zo griezelig zijn dat jij er stalen zenuwen voor moet hebben. Buurthuis Gageldonk, Kinderboerderij De Sik, Ontmoetingscentrum De Sleutel, Grote Broer en Zus en de Kroeten Heksen hebben diverse activiteiten georganiseerd voor jong en oud. HBNieuws zet ze voor u op een rijtje.

Coachingsgesprekken voor mantelzorgers

14 september 2021     Ingezonden bericht

 

Heb je als mantelzorger een heftig jaar achter de rug? Sta je er vaak alleen voor? Heb je weinig of geen tijd voor ontspanning? Dan is het belangrijk dat je jezelf weer goed voelt. Daarom biedt StiB nu gratis coaching op maat aan voor mantelzorgers in Breda. StiB is het kenniscentrum voor mantelzorgers in en rondom Breda.

 

Mede door corona hebben veel mantelzorgers een zwaar jaar achter de rug. Er was minder hulp en er kwam meer op de schouders van mantelzorgers terecht. Daarom heeft de gemeente Breda geld beschikbaar gesteld om mantelzorgers extra te ondersteunen. Zij kunnen nu kosteloos een coachingsgesprek voeren. Hieruit volgt een duidelijk en persoonlijk actieplan, waar de mantelzorger direct winst uit haalt.

 

Meer energie

Na het coachingsgesprek weet je welke activiteiten je energie kosten, waarvan je energie krijgt, welke veranderingen daarvoor nodig zijn en hoe je die veranderingen kunt maken. Door deze inzichten kunnen mantelzorgers meer tijd besteden aan energiegevers en minder aan energievreters. Zo komen zij weer beter in hun vel te zitten.

 

Interesse?

Mantelzorgers uit de gemeente Breda kunnen zich kosteloos opgeven. Dat kan via   www.stib-breda.nl/coaching. Of bel naar 076 750 32 00. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op voor een kort startgesprek en het maken van een afspraak.

Terug Schrijf reactie

 

  

Lever jouw eigen nieuwsbericht aan 

 

Kledingreparatie Stomerij

Poppelaars Tuincentrum

De Ruijter's Vis wisselende blokadvertentie

EHP-makelaardij

 

^ Naar boven