Wijkplatform Haagse Beemden opent nieuw seizoen 2021

12 september 2021     Redactie Alex De Vliegere

 

Slimme truc: we houden inloop om 19.30 uur en vangen aan met de vergadering om 20.00 uur.

Sociaal wijkbeheerder Jetze van der Ham heeft het goed begrepen. Waar eerst de vergaderingen begonnen om 19.30 uur wordt er nu met koffie en een puntje appeltaart ‘voorvergaderd’. Daarmee wordt het ‘Brabants kwartierke’ ruimschoots opgevangen en arriveert iedereen stressvrij en op tijd voor het echte werk.

 

Het is een andere avond dan dat de vaste bezoekers van de Wijkplatformbijeenkomsten gewend zijn. Na de appeltaartintroductie worden de ruim twintig bezoekers naar de ernaast gelegen ‘vergaderruimte’ geleid. Het hoofddoel luidt: ‘Samenwerken versterken’. Er kan worden plaatsgenomen aan drie grote tafels. Nadat de drie ’aanwezigenformaties’ hebben plaatsgevonden worden de tafelthema’s bekendgemaakt. Communicatie, samenwerking en werkwijze.

 

Jetze: “We maken even pas op de plaats, focussen ons niet op wijkinitiatieven maar op onszelf.” Hij spreekt zijn dank uit voor de aanwezigheid van leden van Bekom, Surplus en HBNieuws. De spelregels zijn soepel: men mag ‘tafelhoppen’ en een een-tweetje in de lege vierde hoek van de ruimte behoort ook tot de mogelijkheden; het is alsof het oude Romeinse forum herleeft.

 

Communicatietafel

Er wordt met een zekere geestdrift door elkaar heen gepraat. De noodkreet ‘Zullen we het centraal houden?’ klinkt veelvuldig maar…, het mag niet baten. We zijn hier genodigd om ons ding te komen zeggen. Wie houdt ons tegen? Toch is communicatie niet alleen een kwestie van praten maar ook van luisteren. ‘Onbevooroordeeld luisteren’. De kernvraag was in feite: ‘Waar vind ik de informatie waar ik naar op zoek ben?’ De wijkinfopunten proberen hierop een antwoord te geven, alleen moeten zij op hun beurt natuurlijk wel eerst goed in beeld zijn.

 

Wrap-up

De resultaten van de communicatiethematafel worden samengevat door fysiek wijkbeheerder Juul Peeters, die van samenwerking door de in september aangetreden wijkmanager Arjan Zonneveld. Latifa Cherrabi en Jetze van der Ham zoomen in op de uitkomsten van de werkwijzentafel. Jetze toont zich tevreden met de oogst van de avond. In het grote resultatenoverzicht ogen de bevindingen misschien als losse snippers, maar belangrijk is dat alle aanwezigen samen hiertoe gekomen zijn. De ‘opbrengst’ van deze avond zal daarom het uitgangspunt vormen bij volgende Wijkplatformbijeenkomsten.

 

Culinaire versnaperingen

Er volgt nog een gezellige nazit met een hapje en een drankje. Men lijkt werkelijk nader tot elkaar gekomen te zijn. De volgende Wijkplatformbijeenkomst is op 13 oktober (tweede woensdag van de maand). Ook u bent daarbij welkom.

Terug

^ Naar boven