Zoekplaatje extra

14 augustus 2022     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Een extra zoekplaatje voor deze mooie zondag, maar wel even anders dan dat u van ons gewend bent.

De vraag is simpel: U ziet hier een logo van een automerk waar de merknaam van afgedekt is.

 

Deze laat je niet lopen: de Bredaille

14 augustus 2022     Ingezonden bericht

Gemeente Breda introduceert de allermooiste medaille voor Bredase hardlopers. In samenwerking met Atletiekvereniging Sprint en vijf Bredase loopevenementen: de Dorpsloop Teteringen, de Tien van ’t Aogje, de 5 van Bavel, de Bredase Singelloop en de Haagse Beemden Loop.

Zondagspuzzel

14 augustus 2022     Redactie PuzzelBrein

Los onderstaande doorloper op, volg de instructies, …en win!

Struinen in de Tuinen

06 september 2021     Redactie en fotografie Anja Wierckx-Staps

 

Het mag weer. Zondag 5 september werden tuinen in heel Nederland voor één dag weer omgetoverd tot openluchtpodia. Terwijl u de tuin kunt bezichtigen tonen lokale bandjes, dichters, theatermakers en andere muzikale podiumkunstenaars hun kunnen.

 

In de Haagse Beemden deden drie locaties mee, waarvan er in dit artikel twee worden beschreven. De combinatie van natuur, ervaren artiesten en nieuwe talenten zorgde dat tuin-, terras- en cultuurliefhebbers een mooie dag konden beleven.

 

Troubadour

In de voortuin van een woning aan het Buitenerf is het genieten met de vrolijke troubadour Gerry Joosen. Wies van der Star en Jules Dijkstra stellen hun tuin beschikbaar, om iets gezelligs te doen na de coronaperiode. Wies: “Het is wel een beetje spannend, want ik ben niet zo bekend met het Nederlands repertoire.”

 

Meezingers

De liedjeszanger begeleidt zichzelf op gitaar bij zeemansliederen, drinkliederen, smartlappen en andere bekende meezingers. De liedjes zijn zo uitnodigend dat de bezoekers al zingend meedeinen op de bekende klanken. Ze hebben amper tijd voor hun thee en koekje die Wies en Jules verzorgen, want het volgende liedje wordt alweer ingezet. Hoe leuk te ontdekken dat je veel teksten van al die liedjes nog gewoon kent. Bij de aankomst van zijn kleindochtertje worden er spontaan ook wat kinderliedjes ingezet. De kleindochter vindt dat wel erg leuk. Wies geniet van de gezelligheid.

 

Muziek bij De Kapeltuin

Een wandeling door De Kapeltuin is een lust voor vele ogen en oren. Er zijn diverse artiesten die om beurten hun muzikale talenten laten horen. Monica Rijpma brengt Nederliedjes, zoals ze het zelf noemt. Franse en Engelse liedjes, vertaald naar het Nederlands. Met haar passionele zang laat ze de muziek tot een mooie compositie komen. Margaretha Hulters is meer kunstenaar en treedt hier op voor de gezelligheid, vertelt ze. Ze zingt ‘Valerie’ van Amy Winehouse. Van de Hermes House Band zingt ze ‘Country Roads’ en ‘I Will Survive’.

 

 

Brown Sugar

Milaunus Ambeua en Mike Siwalette, artiestennaam Brown Sugar, brengen met hun soulmuziek veel gezelligheid in De Kapeltuin. Hun muzikale klanken en begeleiding op gitaren vormen samen een prachtig samenspel. Veel bezoekers maken van deze ‘Struinen in de Tuinen’-dag van de gelegenheid gebruik, om een wandeling te maken in de gemeenschappelijke moes- en siertuin met een rijke variatie aan natuur.

 

Dansen

Wim Vriens, artiestennaam Bill Bass, brengt de country en western muziek tot leven. Deze Amerikaanse volksmuziek is zo uitnodigend dat de bezoekers spontaan gaan dansen. “Here we go, on this roller coaster life we know”, klinkt het door de microfoon. Een toepasselijk lied voor de achtbaan waar we door zijn gegaan, de afgelopen anderhalf jaar. Het mooie lied ‘Sweet Caroline’van Neil Diamond maakt de bezoekers vrolijk.

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

EHP-makelaardij

 

 

 

^ Naar boven