Zoekplaatje extra

14 augustus 2022     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Een extra zoekplaatje voor deze mooie zondag, maar wel even anders dan dat u van ons gewend bent.

De vraag is simpel: U ziet hier een logo van een automerk waar de merknaam van afgedekt is.

 

Deze laat je niet lopen: de Bredaille

14 augustus 2022     Ingezonden bericht

Gemeente Breda introduceert de allermooiste medaille voor Bredase hardlopers. In samenwerking met Atletiekvereniging Sprint en vijf Bredase loopevenementen: de Dorpsloop Teteringen, de Tien van ’t Aogje, de 5 van Bavel, de Bredase Singelloop en de Haagse Beemden Loop.

Zondagspuzzel

14 augustus 2022     Redactie PuzzelBrein

Los onderstaande doorloper op, volg de instructies, …en win!

Het bruggetje

04 september 2021     Redactie en foto's Jolande Rommens-Musquetier

 

Ik fiets dagelijks naar mijn werk en terug. Sinds een paar maanden verscheen in een keer een geel bord met een wit bord met rode rand erin bij de brug op de kruising Donkpad/Rustenburgpad. Nogal bijzonder. Al jaren fiets ik over het bruggetje en in een keer mag het niet meer?

 

Ik had niet eens in de gaten dat ik in overtreding was. Maar dat was ik wel. Het bord betekent immers ‘Gesloten in beide richtingen voor voertuigen, ruiters en geleiders van rij- of trekdieren of vee. Je mag deze weg met geen enkel voertuig inrijden.

Je mag hier dus alleen nog te voet over de brug heen. Soms zie je het gewoon niet, maar toen kwam er een onderbord: ‘Uitgezonderd fietsers en bromfietsers’. Gelukkig voor de bezorger van Thuisbezorgd, die hoeft nu geen omweg meer te nemen. Vrolijk rijdt hij weer over de brug.

 

En dan, oeps..., weer een paar dagen later, een nieuw onderbord..., alleen nog fietsers uitgezonderd. Bromfietsers mogen dus ook al niet meer over het bruggetje? Wat is dit nu weer? Wie heeft hier zijn macht laten gelden? Gaan ze hier ook nog op handhaven?

 

 

En nu is vorige week het onderbord eraf gesloopt. Kennelijk een verzamelaar? Of iemand die graag helemaal geen verkeer meer over de brug heen wil? Wat nu te doen?
Ik fiets nu dus dagelijks illegaal over het bruggetje...

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

EHP-makelaardij

 

 

 

^ Naar boven