Zoekplaatje extra

14 augustus 2022     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Een extra zoekplaatje voor deze mooie zondag, maar wel even anders dan dat u van ons gewend bent.

De vraag is simpel: U ziet hier een logo van een automerk waar de merknaam van afgedekt is.

 

Deze laat je niet lopen: de Bredaille

14 augustus 2022     Ingezonden bericht

Gemeente Breda introduceert de allermooiste medaille voor Bredase hardlopers. In samenwerking met Atletiekvereniging Sprint en vijf Bredase loopevenementen: de Dorpsloop Teteringen, de Tien van ’t Aogje, de 5 van Bavel, de Bredase Singelloop en de Haagse Beemden Loop.

Zondagspuzzel

14 augustus 2022     Redactie PuzzelBrein

Los onderstaande doorloper op, volg de instructies, …en win!

Struinen door de wijk

29 augustus 2021     Redactie Monica Rijpma – Foto’s Struinen in de Tuinen

 

Stichting de Bühne zet zich sinds 2008 in voor amateurkunst, cultuurbeoefening en -beleving in het hele land. Dat doen ze door festivals te organiseren, zoals het huiskamerfestival Gluren bij de Buren (GbB) en Struinen in de Tuinen (SiT). Ook bieden ze acts de mogelijkheid zich te ontwikkelen via het programma Talent in Huis, met workshops en video’s op hun eigen YouTube-kanaal.

 

U kunt door de wijk struinen voor live muziek en beeldende kunst. Breda en de Haagse Beemden doen al een aantal jaren mee aan SiT. Op zondag 5 september is het weer zover. Van 12.00 tot 17.00 uur is op drie plaatsen in onze wijk het prachtige muziekboeket van Struinen in de Tuinen 2021 te bewonderen. Zoals de naam doet vermoeden worden alle concerten in de buitenlucht (tuin) gegeven. Daarom kunnen ze geheel coronabestendig zijn.

 

Kunstensynergie

Er is dit jaar een heel mooie synergie, omdat ook de geliefde Kunstroute Haagse Beemden gelukkig kan doorgaan. Hierover meer in een ander artikel. Struinen in de Tuinen staat voor (amateur)talent! De stichting werkt met een ‘pay what you can’-entree, waardoor het feest voor iedereen toegankelijk is.

 

In de Haagse Beemden zijn er op drie plekken concerten. Bij De Kapeltuin in Gageldonk, bij De Grote Hoeve aan de Burgstse Dreef 13 waar Conchita & Pedro een ode brengen aan Mercedes Sosa en in de tuin van Buitenerf 187 waar De Troubadour liedjes brengt voor jong en oud.

 

 

Bij De Kapeltuin wordt een levendige revue aangeboden met solo artiesten, zoals accordeonist Ed Boons, countryzanger Wim Vriens, en zangeres Monica Rijpma die een programma van eigen Nederlandse vertalingen van bekende jazznummers brengt (Nederswing). Margareta Hulters zorgt met haar evergreens voor de meezingstemming. Daarnaast treedt het zang- en gitaarduo Brown Sugar op en zijn er in Buurthuis Gageldonk en in en om de tuin kunstenaars en muzikanten aanwezig die deel uitmaken van de kunstroute.

De gastheer en gastvrouwen van De Kapeltuin raden aan een picknickmand mee te brengen en een klapstoeltje, want er wordt wel wat drukte verwacht.

 

Bij alle locaties zal de bezoeker worden gevraagd de lijst te tekenen bij de entree in verband met de geldende coronamaatregelen, maar reserveren is niet noodzakelijk.

 

Dit jaar kun je je persoonlijke route in Google Maps integreren via de website struinenindetuinen.nl.

Zoekwoorden: Conchita & Pedro, Monica Rijpma, Brown Sugar, Buitenerf – Troubadour

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

EHP-makelaardij

 

 

 

^ Naar boven