Voorkom, voordat ’t brandt

16 augustus 2022     Ingezonden door Veiligheidsregio Midden- en West Brabant

Het is al weken warm in Nederland. Om daarin verlichting te zoeken duiken we vaak ook de natuur in. In de bossen is het namelijk een stukje koeler. De afgelopen weken is er maar weinig water gevallen waardoor het erg droog is. De droogte en het vele dode hout in de bos- en natuurgebieden zorgen ervoor dat de kans dat een natuurbrand ontstaat groot is.

Reizen met uw hond

16 augustus 2022     Redactie en foto AniCura dierenziekenhuis

Als u op vakantie gaat met uw hond vraagt de buitenlandse wet- en regelgeving u om aan een aantal regels te voldoen. U heeft niet alleen te maken met de regels van uw eindbestemming, maar ook met de regels en eisen van alle landen waar u met uw hond doorheen reist.

Vuelta-weekend Breda in het teken van fietsen en feest

15 augustus 2022     Ingezonden bericht

Breda kleurt Vuelta-rood komende week, want het is zover. De Ronde van Spanje, La Vuelta, komt naar Nederland. Om precies te zijn op 19, 20 en 21 augustus met vooraf op donderdag 18 augustus een ploegenpresentatie in Utrecht.

Hoezo bubbelballen?

15 augustus 2021     Redactie en foto’s Tilly van Doorn-Cogenbach

 

Een mooie vrijdagmiddag in augustus. Heerlijk weer: niet te warm en niet te koud, ideaal om te gaan ‘bubbelballen’! Bubbelballen, wat is dat nu weer? Degenen die het al eens hebben gedaan, zijn heel enthousiast. Je kruipt in een grote, opgeblazen bal; je kunt je vasthouden aan handvatten en je armen door riemen steken en dan als een maanmannetje lopen, rollen, of anderszins bewegen. Eigenlijk kun je je nooit bezeren, want aan alle kanten bevind je je in een zachte, opgeblazen plastic ruimte.

Op het terrein van WDS ’19 waren vrijdagmiddag kinderen enthousiast aan het voortbewegen in hun ‘bubbel’. Hier werd er één omgeduwd, daar werd voor zover mogelijk een wedstrijdje hardlopen gedaan, of ze probeerden te voetballen met alle belemmeringen van de bubbel. In elk geval werd er veel gelachen en plezier beleefd. Teun van Ride Along is degene die de bubbels brengt en ter plekke oppompt (elektrisch). Hij houdt een oogje in het zeil en geeft zonodig instructies.

 

Spelen of ontspannen

Sinds kort hebben WDS ’19 en grote Broer/Zus elkaar ‘ontdekt’ en werken zij samen om de jeugd in de Haagse Beemden te verbinden. Eén van de activiteiten was deze ‘bubbelbalmiddag’, een evenement dat eerst vrij onbekend was, maar langzamerhand in opmars is.

 

Kevin, vrijwilliger bij Grote Broer, vertelt dat je er grappige voetbalwedstrijdjes mee kunt spelen, maar niets is verplicht. Wanneer blijkt dat kinderen het heerlijk vinden in de ballen te liggen en te luieren, of juist met elkaar te stoeien en lol te maken, mag dat allemaal. “Het is helemaal vrijblijvend”, zegt Kevin “voetballen is leuk, maar ravotten of juist relaxen mag ook, niets is verplicht.” En dat is waarschijnlijk nu net wat het zo ontspannend maakt voor de kinderen.

 

Bijzondere ervaring

Ook Grote Broer Daniel had een leuke middag: een dagpauwoog kwam op zijn hand zitten en wilde niet meer weg. Zo liep Daniel een tijdje rond met dit onverwachte vriendje, tot het weer verder vloog om wat meer van de wereld te zien. Ooit neemt Daniel misschien een tattoo van een vlinder! Maar uiteindelijk kon hij de bubbelbal toch ook niet weerstaan.

 

Afkoeling

Dat een wedstrijdje koprollen, voetballen, stoeien of rondwandelen in een bubbel dorstig maakt, had men al voorzien. Tiny Hoogenboom van WDS’19 deelt heerlijke raket-ijsjes rond, die haar in dank worden afgenomen.

 

Tussen de bedrijven door een gesprekje met Marieke van Leeuwen: zij begon als Grote Zus, werkte tijdens haar CIOS-opleiding als stagiair bij Grote Broer/Zus en is nu sinds kort officieel medewerkster geworden. Haar naam zullen we in de toekomst nog wel eens tegenkomen! Kortom: weer een dag waarop de kinderen zich niet hoefden te vervelen, met dank aan de professionele en vrijwillige jeugdwerkers.

 

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

EHP-makelaardij

 

 

 

^ Naar boven