Kunst in Park Overbos

14 augustus 2021     Redactie en foto’s Alex De Vliegere

 

Gedreven door het moderne kader van ‘Uitjes dichtbij huis’ was HBNieuws op 29 juli te gast bij een vernissage van een drietal ruimtelijke kunstuitingen in Park Overbos. Dat is een heerlijk park dat in het zuidwesten aan onze wijk grenst. Het ontvouwt zich met tussenkomst van twee brede ‘groene viaducten’ langs beide weghelften van de A16 en HSL. We bevinden ons in Prinsenbeek.

 

Qua akoestisch beheer verdient dit park een pluim. Het omarmt de snelweg zonder dat dit ook maar ergens tot geluidsoverlast leidt. Je moet er echt je best voor doen om je er aan te kunnen storen. Het park biedt water, fris groen, mooie glooiingen, bijzondere bomen, een hertenweide en daarbij dus ook nog eens een weldadige dosis rust.

 

Stichting KOP

De kunstmanifestatie die er plaatsvindt, wordt begeleid door Stichting KOP, in samenwerking met Breda Buiten. Bouke Bruins is aangewezen als projectmanager Buitenspelen: anderhalve meter speelsessies. Drie in 2020 afgestudeerde St. Joost-studenten, officieel St. Joost, School of Art & Design Breda, tonen hun werk dat gedurende drie maanden op drie locaties gebracht wordt. Tuinzigt/Westerpark als eerste en na Park Overbos volgt nog een maand lang Duivelsbruglaan/Ginneken.

 

 

Wolken, buurten en vlaggen

Wolken: Wouter van der Giessen (1995). Wouter was ook actief bij de buitenkunstschilderwerken die onlangs aan de IJsbrandsberg in de Haagse Beemden gerealiseerd zijn. In Park Overbos creëerde hij wolkpatronen in het grastalud, een soort bubbels voor hele grote families.

Buurten: Jamie Jansen (1995). Een multimedia podcast. Jamie interviewde mensen in de wijken. Hun verhalen zijn middels de QR-code toegankelijk. Het project loopt nog, dus er volgen regelmatig updates.

Vlaggen: Jesse van Epenhuijsen (1997). What am I doing here? Jesse is afkomstig uit Rotterdam. Dat maakt zijn vraagstelling die hij middels een serie vaag beschilderde vlaggen uit zowel luchtig als existentieel.

 

De expositie in Park Overbos loopt nog tot 26 augustus.

Terug Schrijf reactie

Buienradar

 

 

Het weer vandaag in de Haagse Beemden

 

 

^ Naar boven