NAC Fundag op het sportpark van WDS’19

13 augustus 2021     Redactie Tilly van Doorn-Cogenbach – Foto’s Ton van Doorn

 

Door NAC Maatschappelijk, WDS’19, Grote Broer/Zus Haagse Beemden, MCON Sports, De Nieuwe Veste, Breda Actief, Breda University en de Gemeente Breda werd afgelopen woensdag een NAC Fundag gerealiseerd op het sportpark aan de Ganzerik. Het doel hiervan is verbinding en gelijke kansen voor iedereen binnen de wijk.

 

Voor onze wijk resulteerde dit in samenwerking tussen Grote Broer/Zus en WDS’19. Beide instanties zijn maatschappelijk zeer betrokken. Zij willen de samenwerking in de komende jaren dan ook voortzetten, niet alleen om te laten zien hoe belangrijk bewegen is, maar ook om een bijdrage te leveren aan een leefbare samenleving binnen de wijk.

Kick-Off

 

Om 12.00 uur was iedereen klaar voor de kick-off door freestyle voetballer Nasser El Jackson. Deze tweevoudig wereldkampioen groundmoves trok veel belangstelling van de jeugd (en ouders). In de pannakooi leerde Nasser hen in oefenpartijtjes vooraf de nodige tips en tricks. Timo, Alie en Kamal vertelden dat het best moeilijk was en dat ze er veel van geleerd te hadden. Alie had zelfs met 3-0 gewonnen!

“Ik heb zojuist al veel talentjes gezien”, zei Nasser bij de opening, “en nu zal ik zelf een leuke show weggeven, let’s go!” Het werd een geweldige show, waarbij de kinderen mee mochten klappen en tellen en hem na afloop met applaus beloonden.


Kickboksen, naar het circus, of creatief?

Op een ander deel van het veld kon je uitproberen of kickboksen iets voor jou is. De Grote Broers en Zussen stonden klaar met een flinke hoeveelheid bokshandschoenen. Ook was er gelegenheid om uit te vinden of je misschien voor het circus geschikt bent. Diverse attributen van het straatcircus vormden een uitdaging voor dappere waaghalsjes. Crea Bea’s konden zich uitleven op schilderijtjes met droogbloemen en glitters.

 

Gamen of drummen?

De e-sports, georganiseerd door Breda Actief en Brabant Brawl, vonden plaats in de kantine van WDS ’19. De deelnemers leefden zich uit achter hun schermen tijdens een toernooi. Zowel FIFA 2021 als Basketball behoorden tot de games die daar werden gespeeld.
Vervolgens was er gelegenheid om helemaal los te gaan op een drumstel, weliswaar onder begeleiding, maar dat is alleen maar leuk. Silvester van Rijckevorsele van ‘Lucifers Slagwerk’ gaf een workshop voor iedereen die mee wilde doen.

 

Gemotiveerde organisators en begeleiders

Onder anderen Yannick Gosens van WDS ’19, Ray en Jojanneke van Grote Broer/Zus, Obie Peersman van Breda Actief (houdt zich bezig met wijksport Haagse Beemden), Ilse Kleinjan en collega’s van NAC Maatschappelijk waren aanwezig als begeleiders van deze middag.

Yannick en Ray gaven te kennen dat zij in de toekomst graag samen willen werken op maatschappelijk gebied voor de wijk. Yannick noemde sporten voor ouderen, het benaderen van scholen, overleg met de sociaal wijkbeheerder en deelnemen aan het Wijkplatform Haagse Beemden. Bijvoorbeeld Walking Football zit al in de planning bij WDS.
Ook het weer liet zich van zijn beste kant zien, wat wel tot gevolg had dat er wat minder opkomst was dan verwacht. Toch kan iedereen terugkijken op een mooie, zonnige, sportieve en leuke middag!

 

W: nac.nl

W. voetbalkooi.nl

 

Terug Schrijf reactie

Buienradar

 

 

Het weer vandaag in de Haagse Beemden

 

 

^ Naar boven