Nieuwe fiets voor twintig kinderen dankzij ‘Breda fietst voor Breda’

07 augustus 2021     Ingezonden bericht

 

Twintig Bredase kinderen die zich geen fiets kunnen veroorloven krijgen vanuit de actie ‘Breda fietst voor Breda’ een nieuwe fiets. Bijna zevenhonderd stadsgenoten hebben afgelopen maanden met de app Ring-Ring samen honderdduizend gesponsorde kilometers bij elkaar gefietst. De fietsen worden bij de start van het nieuwe schooljaar ter beschikking gesteld door het Jeugdfonds Sport en Cultuur Breda.

 

 

Sinds april kun je voor elk fietstochtje de Ring-ring app aanzetten. Of het nu gaat om een toertocht met de wielerclub, de dagelijkse boodschappen of een rondje in de wijk: de app registreert elke kilometer.

De actie is in samenwerking met het Jeugdfonds Sport en Cultuur Breda, Wielervereniging Breda en verschillende Bredase fietsenmakers.

Samen willen zij een bijdrage leveren aan het tegengaan van mobiliteitsarmoede en aan fietsstimulering in de stad.

 

Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda

Kinderen die niet mee kunnen doen, krijgen niet de kansen die voor leeftijdsgenootjes vanzelfsprekend zijn. Iets doen aan sport of cultuur helpt een kind zich fysiek, mentaal en sociaal optimaal te ontwikkelen. Dat is ook belangrijk voor het gezin en uiteindelijk voor de hele samenleving.
De fietsen gaan naar kinderen in gezinnen waar er geen geld is voor deelname aan een sport of culturele activiteit en dus ook niet voor de aanschaf van een fiets.

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda zal samen met een aantal van haar intermediairs, waaronder Stichting Leergeld, de fietsen toekennen.

 

Actie gaat door

De actie is nog niet afgelopen. De Ring-Ring-app is nog steeds te downloaden en elke kilometer telt mee. Samen zorgen we ervoor dat nog meer kinderen een fiets krijgen.

Terug Schrijf reactie

Buienradar

 

 

Het weer vandaag in de Haagse Beemden

 

 

^ Naar boven