Duofiets te huur

05 augustus 2021     Uit: Nieuwsbrief 1 Buurthuis Gageldonk – Foto archief HBNieuws, Alex De Vliegere

 

In oktober 2018 is er in de Haagse Beemden gestart met het project ‘Duofiets’. Dit project is op poten gezet door Henk Kooij. Hij wil altijd iets organiseren voor de mensen in de wijk. Denk aan de mozaïeksofa, de beweegtuin en de bol op het Hamplein.

 

Voor dit project zijn er twee fietsen aangeschaft. Er staat een fiets bij Het Beemdhuis aan de Julie Claesstraat 27 en de andere staat bij Buurthuis Gageldonk aan het Gageldonksepad 5.

De duofiets heeft tot doel om mindervalide mensen op de fiets mee te nemen door de omgeving. In eerste instantie hadden de twee fietsen geen trapondersteuning. Toen was je snel uit gefietst. Met het eerste ritje van Het Beemdhuis naar Buurthuis Gageldonk, samen met Henk Kooij, kwam je heel vermoeid aan.

Maar gelukkig heeft dat niet lang geduurd en zijn beide fietsen, zowel die van Het Beemdhuis als die van Buurthuis Gageldonk, uitgerust met een elektrische motor. Nu kan er lekker een stuk gefietst worden zonder dat je tong op je schoenen hangt.

 

Het is heerlijk om samen in de natuur te zijn, te genieten van de geluiden van de vogels en de mooie omgeving. Op de fietsen zit ook een mandje waarin een tas of iets dergelijks meegenomen kan worden. Dus ook picknicken is een mogelijkheid!

 

De fietsen worden goed gebruikt, maar kunnen nog vaker gehuurd worden. Mocht u behoefte hebben om samen met uw mindervalide vader, moeder, broer, zus, vriend of vriendin, te gaan fietsen, weet dan dat u deze kunt huren voor een prijs van vijf euro per dagdeel door een mailtje te sturen naar: duofietsgageldonk@gmail.com of duofietsbeemdhuis@gmail.com

Terug Schrijf reactie

Buienradar

 

 

Het weer vandaag in de Haagse Beemden

 

 

^ Naar boven