Nieuwsbrief 1 Buurthuis Gageldonk

02 augustus 2021     Redactie Alex De Vliegere

 

Onlangs verscheen Nieuwsbrief 1 Buurthuis Gageldonk. HBNieuws zoomt in op deze eerste editie van een nieuwe, opvallend fraai vormgegeven informatiebron voor de wijk.

 

Op de openingspagina vindt u het voorwoord van bestuursvoorzitter Latifa Cherrabi. Zij vertelt over de ontwikkelingen binnen het buurthuis en de activiteiten die er zoal plaatsvinden. Latifa sluit het buurthuis in haar hart en spreekt consequent over het ‘Huis van de wijk’. Op 2 mei 2017 werden de eerste schreden op het hernieuwde pad gezet. Sindsdien is het buurthuis als een legendarische Phoenix uit haar as verrezen.

 

Verder in de folder

Nico Krijn stelt zich, met als doel te achterhalen waar de behoefte ligt en hoe het buurthuis hierop kan inspelen, de vraag: “Wat wilt u graag na corona doen?” Denkt u hier eens een minuutje over na en laat dan aan Nico weten wat u dacht. Dat kan niet anders dan tot mooie resultaten leiden.

 

Topics

Door gastschrijvers aangeleverde artikelen passeren de revue. Deze worden binnenkort ook onverkort door HBNieuws weergegeven. Het betreft:

 

  • Wil jij een blaasinstrument leren bespelen, door Walter Clement. Dit project gaat na de zomervakantie van start.
  • Nieuwe sociaal wijkmanager Haagse Beemden: Jetze van der Ham. Jetze is al eens door HBNieuws belicht maar nu stelt hij zichzelf aan u voor en komen er vast interessante nieuwe feiten voor u aan het licht.
  • Duofiets te huur, door Henk de Been. Ook de duofiets is niet nieuw in de wijk maar wel nieuw is dat deze tegenwoordig is voorzien van elektrische ondersteuning zodat het voelt alsof je altijd wind mee hebt.
  • Intuïtief tekenen met Marja Machielse. Dit is meer dan het maken van een tekening, je werkt hiermee namelijk ook aan jezelf.

 

Kidsclub

Na een activiteitenoverzicht van Kidsclub De Gageltjes en een opsomming van de vaste activiteiten in het buurthuis wordt er een blik in de toekomst geworpen. Men verwacht in september te starten met nieuwe activiteiten. Genoemd worden:

 

  • Bewegen met Xanne (zie ook het interview met Xanne op HBNieuws)
  • Kunstroute, 5 september
  • Burendag, 25 én 26 september

 

Er wordt afgesloten met een aankondiging van de Zovaak week van maandag 30 augustus t/m donderdag 2 september. Het thema is ‘Cowboys en Indianen’. Vier dagen lang even helemaal in een andere wereld, voor kinderen van vier tot en met tien jaar. Inschrijven hiervoor kan bij het Buurthuis.

Terug Schrijf reactie

Buienradar

 

 

Het weer vandaag in de Haagse Beemden

 

 

^ Naar boven