Zoekplaatje extra

14 augustus 2022     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Een extra zoekplaatje voor deze mooie zondag, maar wel even anders dan dat u van ons gewend bent.

De vraag is simpel: U ziet hier een logo van een automerk waar de merknaam van afgedekt is.

 

Deze laat je niet lopen: de Bredaille

14 augustus 2022     Ingezonden bericht

Gemeente Breda introduceert de allermooiste medaille voor Bredase hardlopers. In samenwerking met Atletiekvereniging Sprint en vijf Bredase loopevenementen: de Dorpsloop Teteringen, de Tien van ’t Aogje, de 5 van Bavel, de Bredase Singelloop en de Haagse Beemden Loop.

Zondagspuzzel

14 augustus 2022     Redactie PuzzelBrein

Los onderstaande doorloper op, volg de instructies, …en win!

Goede opkomst tijdens de eerste Zomeravond Park Kesteren

24 juli 2021     Redactie Nelleke van der Zee – Foto’s Alex De Vliegere

 

Ontmoetingscentrum De Sleutel heeft in samenwerking met Grote Broer/Grote Zus donderdagavond 22 juli de eerste Zomeravond Park Kesteren georganiseerd. De bedoeling was dat de bezoekers met een meegebracht kleedje of stoeltje en wat drinken en versnaperingen neer zouden strijken op het grasveld ‘Park Kesteren’, maar dat is nog niet helemaal gelukt. Bijna iedereen bleef in de gezellige Buurttuin van Ontmoetingscentrum De Sleutel.

 

Het is gezellig druk. Jong en oud amuseren zich goed. De vrijwilligers hebben hun best gedaan om een gevarieerd aanbod aan activiteiten aan te bieden zoals: armdrukken, stokkenvangen, een zenuwslopende spiraal en een springkussen. Voor de inwendige mens is ook goed gezorgd. Tegen betaling van muntjes kan je genieten van iets te drinken, een heerlijke suikerspin, of al knabbelend op wat popcorn of snoep kijken naar de springende kinderen.

 

Hoelahoepen

Speciaal voor deze avond komt Karin de Wit van Movin’ Circle Hoopdance uitleg geven over hoelahoepen. Zij geeft een demonstratie, waarna veel kinderen, maar ook ouderen, de uitdaging aangaan en er lustig op los hoepelen. Karin: “Ik heb sinds 2007 de dansschool. Hoepelen is veelzijdig en speels. Het is laagdrempelig en goed voor je coördinatie, voor je lijf en voor je humeur. Je wordt er blij van!”

 


Doel van de Zomeravonden

Diana Luu is betrokken bij de organisatie van de avond en vertelt: “Wij willen heel graag Park Kesteren onder de buurtbewoners promoten. Het zou leuk zijn als de volgende keer iedereen zijn eigen kleedje meebrengt. Onze poort blijft open en ze kunnen toch drinken of iets lekkers bij ons kopen, maar ze mogen het natuurlijk ook gewoon zelf meebrengen. Het doel van deze Zomeravonden is om mensen op een gezellige wijze bij elkaar te brengen.”

 

Grote Broer Bram staat vanavond achter de frisdrank- en snoepkraam. “Ik ben tevreden over de opkomst”, zegt hij. “Ik zie dat iedereen het naar zijn zin heeft en ze vinden de spelletjes leuk.” Een klein dansje wordt er die avond ook gewaagd op de muziek van Brown Sugar (Ilo en Mike) en High Time Music (Yvette en Ilo). De sfeer zit er goed in.

 

 

Verschillende culturen

“Het leuke van deze avond vind ik de verschillende culturen die je hier treft”, zegt Mirjam Feskens. “Ik ben samen met mijn twee buurvrouwen hiernaartoe gekomen. Op de andere avonden kom ik ook weer.” Faeizah: “Mijn kinderen zijn heel blij en ik vind het gezellig! Ik kom hier vaak.” Irma Jagessar heeft het ook naar haar zin. “Ik ben vroeger nauw betrokken geweest bij het organiseren van sportactiviteiten bij Vertizontaal. Nu volg ik hier naai- en sportlessen. Als er wat te doen is kom ik altijd even kijken.”

 

Renata Baraniecka komt uit Polen, maar woont al zeven jaar in de wijk. Zij is samen met haar vier kinderen gekomen. “Ik kom hier om andere mensen te ontmoeten en dat is vanavond ook gelukt”, zegt Renata. Dochter Nina (elf jaar) heeft zich goed vermaakt bij het stokkenvangen. Bram, Philana en Kyano, alle drie tien jaar, hebben plezier gehad op het springkussen, met de spiraal en bij het armdrukken. Philana vindt het hoepelen ook heel leuk om te doen. “Wij komen hier regelmatig en vinden het vanavond echt heel leuk”, zeggen zij alle drie.

 

Om te onthouden:

27 juli Familiepicknick 13.00 - 16.00 uur
29 juli Zomeravond Park Kesteren 19.00 - 22.00 uur
5 augustus Zomeravond Park Kesteren 19.00 - 22.00 uur

 

F: desleutelbreda

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

EHP-makelaardij

 

 

 

^ Naar boven