Voorkom, voordat ’t brandt

16 augustus 2022     Ingezonden door Veiligheidsregio Midden- en West Brabant

Het is al weken warm in Nederland. Om daarin verlichting te zoeken duiken we vaak ook de natuur in. In de bossen is het namelijk een stukje koeler. De afgelopen weken is er maar weinig water gevallen waardoor het erg droog is. De droogte en het vele dode hout in de bos- en natuurgebieden zorgen ervoor dat de kans dat een natuurbrand ontstaat groot is.

Reizen met uw hond

16 augustus 2022     Redactie en foto AniCura dierenziekenhuis

Als u op vakantie gaat met uw hond vraagt de buitenlandse wet- en regelgeving u om aan een aantal regels te voldoen. U heeft niet alleen te maken met de regels van uw eindbestemming, maar ook met de regels en eisen van alle landen waar u met uw hond doorheen reist.

Vuelta-weekend Breda in het teken van fietsen en feest

15 augustus 2022     Ingezonden bericht

Breda kleurt Vuelta-rood komende week, want het is zover. De Ronde van Spanje, La Vuelta, komt naar Nederland. Om precies te zijn op 19, 20 en 21 augustus met vooraf op donderdag 18 augustus een ploegenpresentatie in Utrecht.

Het Beemdhuis viert eerste lustrum

20 juli 2021     Redactie Nelleke van der Zee – Foto’s Lex Heijtveldt

 

Er is volop gezelligheid op 14 juli bij Het Beemdhuis. Oud-Hollandse spelletjes, livemuziek en een frietwagen die tussen de middag langskomt om de bewoners te trakteren op een frietje met een snack. Dit allemaal omdat Het Beemdhuis vijf jaar bestaat.

 

Het Beemdhuis biedt aan eenentwintig mensen met dementie, Alzheimer of een andere vorm van geheugenverlies het dagelijkse leven in een beschermende, veilige omgeving met vierentwintiguurs professionele zorg. De bewoners wonen zelfstandig, maar krijgen begeleiding waar zij dat nodig hebben.

 

Locatiemanager Gabriëlla de Clerck kan niet zo ver terugkijken, omdat zij sinds een jaar deze functie bekleedt. Wat zij wel weet is dat Het Beemdhuis een roerige tijd achter de rug heeft. Natuurlijk heeft de coronacrisis daarbij ook flink meegespeeld. Gelukkig zijn de bewoners van Het Beemdhuis gezond gebleven. Gabriëlla heeft dertig jaar ervaring in de zorgsector, komt uit het bedrijfsleven en heeft eigen bedrijven gehad.

 

 

Aandacht

Gabriëlla: “Mijn doel is om stabiliteit en het plezier weer terug te brengen. Het is belangrijk dat mensen zichzelf kunnen en mogen zijn. Wij zijn kleinschalig en hebben meer aandacht voor onze bewoners dan een verpleeghuis. Ons streven is om bewoners binnen te krijgen die zelf de keus hebben gemaakt om in Het Beemdhuis te komen wonen.

Wij leveren maatwerk door ons aan te passen aan de behoeften van de bewoners. Mensen met een zzp 5-indicatie (zzp = zorgzwaartepakket) mogen bij ons komen wonen. Ons team bestaat uit hardwerkende mensen die er echt voor gaan. Er is geen hiërarchie, alles staat op een lijn. Als ik zie dat het druk is, dan spring ik bij en sta ik ook weleens een bewoner te douchen. Het is ontzettend leuk en dankbaar werk.”

 

Bewoners

Terug naar de feestdag. Het begint met een kopje koffie en gebak en daarna een toost op het jubileum. In een lokaal staan diverse oud-Hollandse spelletjes klaar zoals: sjoelen, eendjes vissen en spijkerpoepen. De bewoners kunnen met ieder spel punten winnen. Bewoonster Ineke den Hollander heeft de hoogste score behaald en wint de gouden badeend. Zij woont sinds twee jaar in Het Beemdhuis en komt uit Middelburg. “Ik heb samen met mijn kinderen hiervoor gekozen, zodat ik wat dichter bij mijn kinderen woon”, vertelt Ineke. “Ik houd van knutselen, fietsen en wandelen door het Haagse Beemdenbos.”

 

Bewoonster Elly Blokland heeft zelf de keuze gemaakt om hier te komen wonen. “Ik vergat steeds meer dingen fluistert zij en daardoor ging ik mij zorgen maken. Maar ik ben nog niet zo weggezakt als die anderen hier”, zegt zij giechelend. “Zij denken soms dat ik de zuster ben. Ik vind het vandaag héél gezellig!”

 

Vanuit de tuin klinkt muziek. No Clue, bestaande uit Milaunus Ambeua (Ilo), Jack Schevers en Willy Muller (vandaag niet aanwezig) hebben voor deze middag ook een gastzangeres in personeelslid Wendy gevonden. Op oude melodieën laten zij de bewoners weer even teruggaan in de muzikale tijd.

 

Gabriëlla doet ook een oproep voor vrijwilligers. “Hoe meer vrijwilligers wij krijgen om ons team te versterken, des meer maatwerk kunnen wij leveren!”

 

W: dagelijks-leven.nl/huizen/breda-het-beemdhuis/

Terug Schrijf reactie

Reacties:

23 juli 2021 - 19:03:02
Astrid nooij

Wat een leuk artikel!!

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

EHP-makelaardij

 

 

 

^ Naar boven