Verhalen in coronatijd – de oma van Yanick

14 juli 2021     Redactie en foto leerlingen Graaf Engelbrecht

 

In deze coronacrisis zijn veel mensen eenzaam, in het bijzonder ouderen. Daarom hebben leerlingen van Graaf Engelbrecht interviews afgenomen bij deze ouderen om de eenzaamheid iets te verlichten. Vandaag laten we de oma van Yanick Schouwe aan het woord.

 

Corona heeft mijn oma, Saskia Schouwe-Weers, in haar woorden, ‘beroofd van haar vrijheid’. Mijn oma is erg graag in beweging, maar corona zorgt ervoor dat zij vaker binnen moet blijven, voor haar eigen veiligheid. Ze voelt zich niet eenzaam daarentegen want ze heeft altijd haar hond Mickey nog en wij komen ook erg vaak langs.

 

Normale dag

Gelukkig is mijn oma niet technisch onhandig en kan ze genoeg middelen benutten om toch nog contact te houden met de buitenwereld. En als dit om een of andere reden mislukt, heeft ze genoeg mensen die haar kunnen helpen met wat ze maar wil.

 

Een normale dag tijdens corona ziet er voor haar zo uit: wandelen, fietsen en dan koffie met visite. Vroeger ging ze regelmatig zwemmen maar de zwembaden zijn nu gesloten. Ze mist vakantie en uit eten gaan het meest. Ook cultuur proeven en lekker aan het strand zitten hoopt ze snel weer te kunnen doen.

 

Thrillseeker

Mijn oma heeft in haar leven veel landen bezocht, waaronder: Amerika, Israël, Finland, Afrika en nog veel meer. De meest speciale plek die zij bezocht heeft is Rusland. Ze vond het een magische en spannende plek.

 

Mijn oma is een grote thrillseeker en heeft al vele spannende dingen gedaan in haar leven, zoals uit een vliegtuig springen. Maar als de geweldige vrouw die ze is, wil ze natuurlijk nog veel meer dingen doen waaronder: wildwaterraften, op een sneeuwscooter rijden en met dolfijnen zwemmen.

Schrijf reactie

Buienradar

 

 

Het weer vandaag in de Haagse Beemden

 

 

^ Naar boven