Kunst en cultuur bij 44 jaar Haagse Beemden

22 juni 2021     Redactie Monica Rijpma – Foto’s Paul Godefroij

 

Hoewel Haagse Beemden Verbindt een bescheiden feestje had aangekondigd, kon iemand met een brede belangstelling aardig wat mislopen bij de viering van HB44. Gelukkig is uw krant er om verslag te doen.

 

In andere rapportages deze week kunt u lezen over film, Fiepers en hoe de afgelaste informatiemarkt gelukkig alsnog een plek vond op het terras naast 't Kraaiennest. Binnen in SCC 't Kraaiennest was een prachtige expo van beeldende kunst die doet verlangen naar de terugkeer van onze jaarlijkse kunstroute.

 

Deze reportage gaat over het kunst- en cultuurprogramma vanuit de Lucaskerk. De flyer van HB44 geeft een overzicht van de kunstenaars die exposeerden en van de lezingen en muzikale omlijsting die elkaar in de Lucaskerk naadloos opvolgden.

 

Verrassend programma

Het programma in de Lucaskerk zat vol verrassingen. Na de opening door burgemeester Depla, werd de toon gezet door pianist Daan Boertien. Hij bracht voor het openingsstuk collega concertpianist Milos Gouka mee om Schuberts ‘Fantasie voor 4 handen’ te spelen. Daan woont in onze wijk maar speelt als concertpianist in binnen- en buitenland en legde zich toe op liedbegeleiding. Het was een adembenemend mooi moment.

 

Er waren drie lezingen over heden en toekomst van de wijk met overzichtelijke plattegronden en aankondigingen van plannen en inspraak vanuit de wijk. De lezingen werden afgewisseld met muzikale intermezzo’s door Conchita Barbé, Wout Kwakernaat (met videostreaming) en Monica Rijpma (uw verslaggever).

 

Bert van der Haar van Bekom liet weten wat bij de wijkvisie 2040 mogelijke addertjes onder het gras kunnen zijn, zoals de route van de noordelijke rondweg, plannen voor natuurgebied de landgoederenzone (waarover al een petitie de ronde doet om te voorkomen dat we onze Galloways gaan verliezen) en plannen die station Prinsenbeek lijken te willen degraderen.

 

Joost Barendrecht, bekend onder andere van JB Duurzaam Advies en betrokkenheid bij Green Quays project en Tiny Forest project, bracht de groengebieden in en om de Haagse Beemden in kaart en Wim Schul vulde aan hoe Haagse Beemden Verbindt met alle betrokkenen een forum wil vormen, om door samenwerking alle pluspunten van onze wijk te versterken en te beschermen.

 

De komende tijd houden we u op de hoogte van acties van de vele organisaties en vrijwilligers die waren betrokken bij deze dag.

 

Dick de Man van de Lucaskerk werd terzijde gestaan door gastheren en -vrouwen en door beeld- en geluidexperts van musicalgroep Besoyen. Deze laatsten zorgden voor de geluidsversterking in de kerk en de beeldopnames van de middag die u via lifestream terug kunt zien.

 

Talent, kwaliteit en bevlogenheid

In korte tijd zijn de vele vrijwilligers van Haagse Beemden Verbindt, erin geslaagd een programma te presenteren dat toont hoeveel talent, kwaliteit en bevlogenheid er in de Haagse Beemden leeft. Ook dat is de moeite van het beschermen waard!

Op naar HB45 en dan liefst een festival op een centrale locatie, zodat je kan struinen van beeldende kunst, naar informatiemarkt, entertainment en activiteiten, zonder ook maar iets te hoeven missen.

 

W: kerkdienstgemist.nl

 

 

 

Terug Schrijf reactie

^ Naar boven