Expositie van Kunstgroep Haagse Beemden

23 juni 2021     Redactie Nelleke van der Zee – Foto’s Paul Godefroij

 

De Haagse Beemden viert zijn 44 ste verjaardag en pakt uit met diverse leuke activiteiten. Een aantal actieve bewoners heeft zich verenigd in een netwerk met de naam Haagse Beemden Verbindt.

 

Désirée Martis is twee maanden geleden gevraagd om het team te komen versterken en op 19 juni een expositie te realiseren. Twintig kunstenaars zijn uitgenodigd op die dag om hun werken te laten zien en dat heeft geresulteerd in een mooie afwisselende expositie in Sociaal Cultureel Centrum ’t Kraaienest.

 

“Toen ik voor deze expositie werd benaderd, kon ik maar aan een ding denken”, zegt Désirée. “De kunstenaars die normaliter ook meedoen aan de Kunstroute. Gelukkig stemden zij allen in en hebben wij twee nieuwe kunstenaars erbij. Er hing al een expositie van vier andere kunstenaars en omdat dit project maar voor één dag is, hebben wij het gecombineerd met hun expositie.

 

De expositie behelst kunst uit verschillende disciplines zoals: schilderijen, aquarellen, keramiek, foto’s en beeldhouwwerken. Eigenlijk was het de bedoeling om het leegstaand pand van het voormalig Chinees restaurant af te huren, maar dat is helaas niet gelukt.”

 

Leuke sfeer

“Wij hebben vrijdag de expositie ingericht”, vertelt kunstenaar Simone Grootveld, een van de organisatoren. “Het voelt gewoon zó goed om weer gezamenlijk te exposeren. De sfeer is goed en het is fijn om elkaar weer te zien. Straks om 17.00 uur wordt het allemaal weer ingepakt. Wij zeiden al tegen elkaar dat het jammer is, dat het maar voor één dag is.

 

De opkomst is ook goed. Vooral ’s morgens hebben wij veel bezoekers gehad. Burgemeester Depla is nog even langs geweest. Wij hebben hele leuke reacties vanuit de bezoekers gekregen.” Bezoeker Ada Matzinger: “Het is een leuk initiatief. Wat ik wel heel belangrijk vind, is dat organisaties met elkaar gaan samenwerken en dat zij niet ieder zelf het wiel gaan uitvinden.”

 

 

Informatiemarkt

Omdat op het laatste moment de informatiemarkt en livemuziek niet op het plein bij winkelcentrum Heksenwiel mochten doorgaan, is het bestuur van SCC ’t Kraaienest te hulp geschoten en mocht deze activiteit in de binnentuin plaatsvinden. Bewoners maakten gretig gebruik van deze gelegenheid en stelden allerlei vragen over de plannen die er liggen om de wijk nog meer te verbinden en te verfraaien.

 

Wethouder van Gezondheid, Wijkaanpak en Leren Miriam Haagh vertelt: “Ik kom net van de Asterdplas, waar ook leuke activiteiten worden gehouden. Maar ik ben erg onder de indruk, dat er zoveel actieve wijkbewoners zijn die zich zo inzetten voor de wijk. Neem nou dat Park Kesteren, dat is gewoon een leuk idee. Een soort achtertuin voor heel veel buurtbewoners. Dit zijn de pareltjes die naar voren komen. Ik ben ook heel enthousiast over deze 44 ste verjaardag van de wijk, zo leuk georganiseerd. Overal in de wijk is wel wat te doen!”

 

F: Haagse-Beemden-Verbindt

F: scckraaienest

Terug Schrijf reactie

^ Naar boven