Wijkverjaardag Haagse Beemden op De Donk

21 juni 2021     Redactie Tilly van Doorn-Cogenbach – Foto’s Ton van Doorn

 

Ook in winkelcentrum De Donk werd het 44-jarig bestaan van de wijk Haagse Beemden feestelijk gevierd. De winkeliersvereniging zorgde in samenwerking met Carnavalsvereniging Giegeldonk voor een vrolijke, muzikale ochtend. Daarbij werd een kopje koffie met een ‘Giegeltje’ aangeboden aan het winkelend publiek.

 

Bij Ristorante Il Primo en Eetcafé de Parel kon men van alle vrolijkheid genieten die muziekkapel ‘De Fiepers’ ten gehore bracht onder het genot van koffie met een neutje.

Carnavalsvereniging Giegeldonk ziet het 44-jarige bestaan van de wijk ook als een echt carnavalsjubileum, namelijk 4 x 11. Dit leidde tot de geboorte van het neutje ‘Giegeltje’.

Op deze wijkverjaardag was dan ook de officiële presentatie en konden de wijkbewoners gratis kennismaken met dit feestelijke drankje, door middel van een gratis bon bij de Jumbo-stand.

 

Constante factor

Wie die ochtend misschien nog wat duf boodschappen ging doen, kon toch niet zonder glimlach naar huis na het zien en horen van de enthousiaste Fiepers. Vooral hun jongste (aspirant)medespeler, Tijn, trok de nodige belangstelling. Als een volleerd slagwerker speelde hij de nummers keurig in de maat mee. Later speelde hij ook nog trompet, waarbij hij lekker mee kon swingen met alle nummers. Ook twee medewerkers van de slager konden niet stil blijven zitten, ze liepen even snel een kleine polonaise met z’n tweeën. “Cultuur als iets dat er altijd is geweest, nog steeds is en eeuwig blijft bestaan. Een constante factor, iets dat ons bindt en verbindt”, schrijft de carnavalsvereniging op haar website en daar kunnen we het allemaal mee eens zijn!

Terug Schrijf reactie

^ Naar boven