Vrijheid, lucht, licht, feest en kampioenen

19 juni 2021     Redactie Tilly van Doorn-Cogenbach – Illustratie William van der Zanden

 

Ook deze zomer weer een prachtige illustratie van kunstenaar William van der Zanden. Het mooie polderlandschap in de Haagse Beemden inspireerde hem tot het maken van deze haast sprookjesachtige weergave.

 

Zo’n schitterend landschap, waarin je de mooie natuur, de frisse lucht, het licht en de vrijheid over je heen voelt komen. Je krijgt bijna de neiging om te gaan dansen; het doet denken aan de koeien die van het voorjaar weer met rare bokkensprongen voor het eerst de wei ingingen. En vergelijk die koeien nu eens met ons, mensen, en de wei met het leven buiten de deur: de winkels, horeca, parken, alles wat maar beperkt toegankelijk was en waarvan nu weer volop genoten mag worden.

 

Bevrijding

De koeien springen, draaien rondjes en trekken sprintjes in de open wei, iets wat wij, misschien meer in figuurlijke zin, ook doen: winkel in en winkel uit, in groepjes rennen of sporten, gewoon blij zijn. Koeien gaan naar buiten op het moment dat er in de wei genoeg gras staat, daar hoeven wij ons ook geen zorgen om te maken, de horeca ontvangt ons met open armen! Zelfs over het weer hebben we inmiddels niet meer te klagen en we mogen weer naar andere landen met vakantie. Het voelt voor velen als een bevrijding dat de coronamaatregelen steeds minder worden, we verlangden naar ruimte, frisse lucht en licht om ons heen. Die bokkensprongen bewaren we natuurlijk voor de festivals die er weer aankomen.

 

Wijkverjaardag

Daarnaast boffen wij als ‘Haagse Beemders’ dat onze wijk juist in deze periode 44 jaar bestaat. Dit gaat natuurlijk niet ongemerkt voorbij. Voor 19 juni is er van alles georganiseerd: film in Inloop de VERbindING, feest in winkelcentra De Donk en De Berg, Expositie kunstenaars uit de wijk in ’t Kraaienest (waaronder dit kunstwerk van William), Sport en Spel aan de Asterdplas, een feestelijk en informatief programma vanuit de Lucaskerk, geopend door de burgemeester, optredens van muzikanten, zangers en zangeressen. Kortom, we zullen nog tijd tekort komen en van het ene naar het andere evenement dartelen, genietend van de vrijheid, de buitenlucht en de sociale contacten.

 

Kampioenen

En, alsof het nog niet genoeg is, velen zullen zich weer helemaal kunnen uitleven in het voetbalgebeuren deze maand. De gezelligheid, spanning, discussies vooraf en achteraf, aanmoedigen, juichen, springen en zingen bij een doelpunt, het komt allemaal weer terug! Maar of we met voetbal winnen of niet, de echte kampioenen hebben we toch al in onze omgeving: al die middelbare scholieren, die ondanks geen of weinig fysiek onderwijs het toch maar hebben klaargespeeld om een diploma te halen. Die nu dus niet de weide, maar wel de wijde wereld ingaan, na veel feesten en vakantie uiteraard, want dat hebben ze wel verdiend! We wensen ze allemaal veel succes in de toekomst die voor hen openligt en natuurlijk voor alle bewoners van de Haagse Beemden een zomer om nooit te vergeten!

 

Illustratie zomerimpressie 2021: 'Polderzicht', Acryl 50 x 100 cm, William van der Zanden

Zie voor meer kunstwerken: williamvanderzanden.nl

Terug Schrijf reactie

Reacties:

19 juni 2021 - 12:20:21
Saski de Kroes

Alleen vandaag 19 juni tot 17 uur is het schilderij met werk van nog 18 andere kunstenaars te zien in SCC 't Kraaienest Welkom!

Buienradar

 

 

Het weer vandaag in de Haagse Beemden

 

 

^ Naar boven