Voorkom, voordat ’t brandt

16 augustus 2022     Ingezonden door Veiligheidsregio Midden- en West Brabant

Het is al weken warm in Nederland. Om daarin verlichting te zoeken duiken we vaak ook de natuur in. In de bossen is het namelijk een stukje koeler. De afgelopen weken is er maar weinig water gevallen waardoor het erg droog is. De droogte en het vele dode hout in de bos- en natuurgebieden zorgen ervoor dat de kans dat een natuurbrand ontstaat groot is.

Reizen met uw hond

16 augustus 2022     Redactie en foto AniCura dierenziekenhuis

Als u op vakantie gaat met uw hond vraagt de buitenlandse wet- en regelgeving u om aan een aantal regels te voldoen. U heeft niet alleen te maken met de regels van uw eindbestemming, maar ook met de regels en eisen van alle landen waar u met uw hond doorheen reist.

Vuelta-weekend Breda in het teken van fietsen en feest

15 augustus 2022     Ingezonden bericht

Breda kleurt Vuelta-rood komende week, want het is zover. De Ronde van Spanje, La Vuelta, komt naar Nederland. Om precies te zijn op 19, 20 en 21 augustus met vooraf op donderdag 18 augustus een ploegenpresentatie in Utrecht.

Brand en explosie in Aardrijk

14 juni 2021     Redactie Alex De Vliegere – Foto’s Geert Dekkers

 

Aardrijk wordt momenteel verduurzaamd. Beglazing, leidingen en systemen en ook de dakbedekking worden aangepakt. Maar vanmiddag rond kwart voor drie sloegen er plotseling grote vlammen uit het dak. Dit ging gepaard met een ferme, zwarte rookontwikkeling. Vervolgens vond er een hevige explosie plaats.

 

Nog enigszins beduusd vertelt bewoonster Martha IJzerman wat er zich in het Centraal wonen complex Aardrijk heeft afgespeeld. “Er wordt gerenoveerd en ik ben nu wel blij dat ze aan de overkant zijn begonnen. We hebben hier drie verdiepingen en steeds worden er drie boven elkaar liggende units opgeknapt. Precies waar ze bezig waren is brand uitgebroken. Er volgde ook nog een verschrikkelijk luide knal. Hoe het precies is gekomen moet allemaal nog onderzocht worden, maar we denken wel dat het met de dakdekking te maken heeft. Dat hoor je wel vaker en dan nu met dit warme weer. Waar de explosie door is veroorzaakt, is ook nog niet bekend maar dat kan goed een gasfles die daar op dat dak stond zijn geweest.”

 

Brandweer

Martha vervolgt: “Het is echt ongelofelijk hoe snel de brandweer er was, in amper twee minuten, de knal moest toen nog komen. Er waren veel wagens en ze hebben goed werk verricht. Het bovenste appartement is voorlopig niet meer bewoonbaar, wel heel sneu voor de bewoonster. Er is natuurlijk ook water en rookoverlast ontstaan, maar gelukkig is iedereen ongedeerd gebleven." Als om kwart over vier het sein ‘brand meester’ wordt gegeven laat wooncorporatie Alwel weten dat er een ijscokar onderweg is. Een sympathiek gebaar. Alle Aardrijkbewoners krijgen ‘een beetje verkoeling’ aangeboden om bij te komen van de schrik.

 

Video - Tom Pistorius

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

EHP-makelaardij

 

 

 

^ Naar boven