Eerste MaakMeeAtelier van de MeeMaakMand

11 juni 2021     Redacteur Nelleke van der Zee – Foto Alex De Vliegere

 

Ria Smans (81 jaar) krijgt niet alleen voor de eerste keer een MeeMaakMand, maar mocht ook deelnemen aan het eerste MaakMeeAtelier. Dit werd gegeven door kunstenaars Natasja Ahout en José Jonkers in Buurthuis Gageldonk op woensdagochtend 9 juni van 10.00 tot 12.00 uur. Het eerstvolgende atelier is op dinsdagmiddag 29 juni van 13.00 tot 15.00 uur in Ontmoetingscentrum De Sleutel.

 

Ria Smans is een krasse dame die voor de coronatijd drie keer per week in Buurthuis Gageldonk te vinden was als vrijwilliger. Dat doet zij al vier jaar. Zij verleent assistentie bij allerlei activiteiten. Daarnaast vult zij, naast het huishouden doen, haar vrije tijd met diamond painting en mandala’s kleuren. Enthousiast vertelt Ria over haar deelname aan het MeeMaakAtelier. “Ik heb van kunstenaar Natasja de MeeMaakMand gekregen. Ik was heel verrast wat er allemaal in zit. Het is voor mij de eerste keer dat ik aan de MeeMaakMand meedoe. Creatief bezig zijn vind ik altijd heel leuk. Vandaag heb ik gekozen om een steen te beschilderen. Ik heb er ‘Een geluksteen’ opgeschilderd, mooi hè?”

 

Zij haalt uit een stukje vloeipapier een mooi geel beschilderde steen tevoorschijn. “Ik leg hem straks buiten op mijn tafeltje, dan kunnen mijn kleinkinderen zien wat oma heeft gemaakt”, zegt ze grinnikend. “Kijk en dit heb ik ook gemaakt.” Zij haalt uit de mand een weefwerkje. “Dat kan ik thuis nog afmaken”, zegt Ria. Zij haalt nog meer spullen uit haar mand. “Dit lijkt mij ook leuk!” En laat een boek zien met voorbeelden van olieverfschilderingen. “Dat wil ik ook gaan doen. Ik weet alleen niet zo goed wat ik daarmee moet doen. Oh, ik zie het al. Er zitten ook kleine potjes verf bij.” Ik vertel haar, dat er meestal een schrijven in de mand zit met uitleg over alle creatieve dingen die in de mand zitten. “Ach”, zegt zij verbaasd. “Daar ben ik nog niet aan toegekomen. Maar ik vond het hartstikke leuk om aan het MaakMeeAtelier mee te doen."

 

E: inschrijven@meemaakmand.nl

Terug Schrijf reactie

^ Naar boven