Buitenspeeldag bij Kinderboerderij De Sik

10 juni 2021     Redactie Tilly van Doorn-Cogenbach – Fotocompilatie Ton van Doorn

 

Evenals afgelopen zondag, de open dag, was het op de buitenspeeldag een drukte van belang op Kinderboerderij De Sik. De kinderen maakten dankbaar gebruik van de mogelijkheid om zowel bij de Sik, als bij De Sleutel en De Verbinding zich lekker uit te leven. Voor één toegangsbewijs konden ze bij alle drie de locaties terecht en daar was natuurlijk veel animo voor.

 

Bij de kinderboerderij stond een springkussen klaar, kon je geschminkt worden, zelf glittergel maken, een workshop kickboksen volgen, of een schitterende ‘tatoeage’ laten plaatsen. Tel daarbij op het mooie zonnige weer, geweldige begeleiders in de vorm van Grote Broers, Zussen plus vrijwilligers en de middag kon niet meer stuk. Beheerder Mireille was opnieuw, net als op de open dag, overweldigd door het grote aantal bezoekers. Nu maar hopen dat veel mensen de kinderboerderij 'ontdekt' hebben en De Sik vaak met een bezoekje zullen vereren. Vooral de woensdagmiddag of de zondag zijn hiervoor uitermate geschikt natuurlijk.

 

Heerlijk spelen en ravotten

Op het springkussen leefde een groepje jongens zich uit in een partij tikkertje. Doordat het kussen in verschillende ruimtes was ingedeeld kon je elkaar niet altijd zien, wat het extra spannend maakte. Op een andere plaats gaven pedagogisch medewerker Ray en Grote Broer Kennedy heel geduldig een workshop kickboksen, ook dat had natuurlijk een grote aantrekkingskracht voor zowel meisjes als jongens. Je kreeg echte bokshandschoenen aan en mocht je uitleven op één van de twee ‘boksmeesters’, waarbij je aanwijzingen kreeg. Wie wil dat nou niet? Sommigen konden er geen genoeg van krijgen.

 

Slijm, tattoos en metamorfoses

Waar het zelf maken van glitterslijm veel meisjes aantrok, bleken het schminken en het aanbrengen van tatoeages bij jongens én meisjes populair. Bij alle drie de activiteiten ontstonden zelfs wachtrijtjes! Maar na even wachten kwam iedereen toch aan de beurt. Umeyma en Liyana vertelden waarom de glitterslijm zo fijn is: je kunt er van alles van maken, het voelt heel lekker in je handen en je kunt het bewaren, maar dan wel afgesloten anders wordt het hard. Dankzij de schminkmoeder liepen er de nodige unicorns rond, zoals Megan en Dana. Bij de jongens waren Picachou, Spiderman en ook de Turtles favoriet. Aan de tatoeagetafel voerden de kruisen, piraten, doodshoofden en superman de boventoon. Gelukkig waren er voor de meisjes ook bloemetjes en Mickey Mouse. De moeders die er waren zaten gezellig bij elkaar te kletsen en hadden het ook leuk. En zo werd het voor iedereen een zeer geslaagde middag, met dank aan de weergoden!

Terug Schrijf reactie

^ Naar boven