Voorkom, voordat ’t brandt

16 augustus 2022     Ingezonden door Veiligheidsregio Midden- en West Brabant

Het is al weken warm in Nederland. Om daarin verlichting te zoeken duiken we vaak ook de natuur in. In de bossen is het namelijk een stukje koeler. De afgelopen weken is er maar weinig water gevallen waardoor het erg droog is. De droogte en het vele dode hout in de bos- en natuurgebieden zorgen ervoor dat de kans dat een natuurbrand ontstaat groot is.

Reizen met uw hond

16 augustus 2022     Redactie en foto AniCura dierenziekenhuis

Als u op vakantie gaat met uw hond vraagt de buitenlandse wet- en regelgeving u om aan een aantal regels te voldoen. U heeft niet alleen te maken met de regels van uw eindbestemming, maar ook met de regels en eisen van alle landen waar u met uw hond doorheen reist.

Vuelta-weekend Breda in het teken van fietsen en feest

15 augustus 2022     Ingezonden bericht

Breda kleurt Vuelta-rood komende week, want het is zover. De Ronde van Spanje, La Vuelta, komt naar Nederland. Om precies te zijn op 19, 20 en 21 augustus met vooraf op donderdag 18 augustus een ploegenpresentatie in Utrecht.

Geitenyoga en ponyritjes bij open dag kinderboerderij

05 juni 2021     Redactie Monica Rijpma – Foto aangeleverd

testerdetest

 

Op 6 juni Is het weer de jaarlijkse open dag bij kinderboerderij De Sik. Verscholen in het groen, net achter basisschool Olympia, tegen de landgoederenzone aan, is er het hele jaar wel iets te beleven.

 

Jongeren kunnen er leren over het leven op de boerderij en er zijn verschillende projecten waarbij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt vaardigheden leren. Al meer dan twintig jaar draait de kinderboerderij op vrijwilligers.

 

Mindfulness

Je kunt een dier adopteren, er zijn konijnen, pony's, varkens, kippen en schapen! Je kan in de tuin komen helpen en er is een overdekt terras en zaaltje binnen waar allerlei knutselactiviteiten en kinderspelletjes worden georganiseerd bij evenementen zoals de Open dag op 6 juni aanstaande.

 

Op die dag is er ook een absolute primeur: vrijwilligster Merel is al twaalf jaar professioneel yogalerares. Corona heeft haar net als veel mensen tot mindfulness gebracht; het verplicht rustig aan doen kwam eigenlijk op een goed moment en Merel vond bij de kinderboerderij een plek waar ze zich goed voelt.

 

Ponyritten

Ze helpt mee voor de geiten te zorgen en bedacht het leuke plan om in een van de weides, waar ook de geiten staan, een yogasessie te doen. Er zijn twee groepen, dus neem even contact op via de Facebookpagina om je in te schrijven. Eigen matje meenemen en de geitenfobie thuislaten. Behalve dat, kunnen kinderen ook voor een euro 'n ritje op een pony maken en verder kennismaken met wat er allemaal te doen is. En we beloven het: het wordt prachtig weer.

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

EHP-makelaardij

 

 

 

^ Naar boven