Happy HB’er - In je eigen tempo uit de lockdown

29 mei 2021     Redactie Christel Groot-Huiting - Foto’s Christel Groot-Huiting

Na maanden van wat voelt als een eeuwige lockdown, is het nu zover dat de samenleving stap voor stap weer meer gaat openen. Het lijkt wel of iedereen om je heen niet kan wachten om weer ‘los’ te gaan. We mogen weer (meer)! Maar deze op handen zijnde periode van veel niet altijd voorspelbare veranderingen, brengt bij veel mensen behoorlijk wat angst en stress naar boven. Hoe ga jij de komende tijd tegemoet?

 

Er blijken flink wat mensen op te zien tegen het feit dat de wereld weer sneller gaat draaien. Je hoort het geregeld om je heen en je merkt het ook bij jezelf. Het is toch best lekker die betrekkelijke rust in ons veilige coconnetje thuis in deze tijd, alleen of met een gezin. Misschien vond je de vaste omlijningen van de afgelopen maanden stiekem ook wel fijn en overzichtelijk en gaf het je rust.

 

We mogen weer

Wat fijn om weer meer ruimte, vrijheid en mogelijkheden in ons leven te krijgen. De één stroomt gemakkelijker mee in tijden van verandering dan de ander. Van invloed is bijvoorbeeld of je een introvert of een extrovert persoon bent. Ben je prikkelgevoelig of valt dit wel mee? We mogen nu weer naar een pretpark, maar trek je die mensenmassa’s wel? Het kan zijn dat je jouw leven zoals dat was tijdens de lockdown al best wel gewend bent. Hoe dan ook, het is voor iedereen een persoonlijk verhaal, dus is het vooral belangrijk om in jouw eigen tempo je weg te vinden de komende periode van verandering.

 

Vijf tips om in jouw tempo uit de lockdown te komen

  1. Reserveer rust en ruimte in je agenda. Houd bijvoorbeeld de zondag vrij en daarnaast ook twee avonden per week. Even geen afspraken. Doe ontspannende dingen of niets. Zorg goed voor jezelf.
  2. Pak niet te veel dingen tegelijk op. Niet èn, èn, maar eerst dit en dan dat. Stap voor stap en kijken hoe het voelt.
  3. Tijdens de lockdown was onze sociale cirkel klein. Bedenk voor jezelf hoe groot je die sociale cirkel straks weer wilt maken. Gezellig, een druk sociaal leven, maar het geeft ook minder ruimte voor jezelf, relatie, gezin.
  4. Plan evaluatiemomenten in. Dit kan je inplannen in je agenda: wekelijks, maandelijks of per beslissing die je neemt. Alleen of samen met je partner. Vraag je steeds opnieuw een aantal zaken af. Voelt dit goed? Wil ik dit echt? Houd ik genoeg ruimte, wordt het niet te druk?
  5. Laat je niet gek maken door je omgeving. Als jij de tijd wilt nemen om je rustig het post-lockdown tijdperk weer eigen te maken, dan doe je dat!

Terug Schrijf reactie

^ Naar boven