NL Doet

25 mei 2021     Redactie Monica Rijpma - foto aangeleverd

Nederlands grootste vrijwilligersfestival

Elk jaar organiseert het Oranje Fonds een landelijke klusdag waarbij organisaties en verenigingen een- of tweedaagse wijkklussen kunnen aanmelden op de website www.nldoet.nl. Op 29 mei is het weer zover. De vrijwilligers uit die wijken kunnen dan zo via dezelfde website aan de klussen worden gekoppeld. En elk jaar is er in de Haagse Beemden volop animo om hieraan mee te doen. HBNieuws zet de vele activiteiten van NLDoet in de Haagse Beemden voor u op een rijtje.

 

Dit jaar was dit ‘heel Nederland doet’ weekend oorspronkelijk gepland in maart, maar uit voorzorg is het verschoven naar 28 en 29 mei 2021. Letterlijk duizenden organisaties in Nederland doen hieraan mee, waardoor dit niet alleen de grootste vrijwilligersactie van Nederland is, maar misschien zelfs wel van Europa. Wat elke doorwinterde vrijwilliger weet is dat niets zoveel voldoening geeft als samen bezig zijn met een klus die het clubhuis, de straat of de wijk weer wat beter en leefbaarder maakt. Eenieder merkt dat het samen bezig zijn weer nieuwe deuren opent. De vrijwilligersgroepen die samen bezig zijn, vinden elkaar steeds meer. Onder andere via het werk van Haagse Beemden Verbindt. Voor de buitenliefhebbers zijn er wel tien plekken waar op NLDoet dag samen in de tuin wordt gewerkt.

 

Hieronder leest u wat er in de Haagse Beemden gebeurt voor NLDoet:

 • Onder de noemer ‘samen fleuren we de wijk op’ creëren meerdere bewonersgroepen uit de Haagse Beemden het ‘parkgevoel’, omdat we wel veel groen hebben, maar het qua fleur en kleur beter kan in de buurten. Daarom wil men bloembollen planten, aan de groenplekken werken en samen aan de slag om de ontmoeting te bevorderen tussen jong, oud, anderstaligen en mensen met beperkingen. Dit wordt soms gecombineerd met een gezellige picknick om de kennismaking met elkaar te motiveren.
 • Schuttingen schilderen Wilgenbroek Breda
  Vrijwilligers gezocht voor het verven van schuttingen (door de gehele straat), naar het ontwerp van de eigen straatkunstenares van de Wilgenbroek.
 • De Kapeltuin gaat een druivenboog opzetten en doet een oproep voor wat handige buitenlui.
 • Iets verderop wordt er in het Moerenparkje gewerkt aan verbetering en verfraaiing van de recreatie aldaar.
 • De bewoners van Thebe De Hillen ontvangen vrijwilligers met open armen om samen in de tuinen van het woonzorgcentrum bezig te zijn en poffertjes/wafels te bakken. Al babbelend en smikkelend maken ze er een gezellige middag van!
 • Inloop De VERbindING en Ontmoetingscentrum de Sleutel hebben allebei plannen voor bloembollen en plantjes in de buurten Kesteren en Muizenberg. Onder andere gaan ze planten bij de beweegtuin aan de Bertelsberg en op de groenstroken in de Bergdreef!
 • Scouting St Joris gaat kookkisten bouwen.
 • Kinderboerderij de Sik werkt aan de toestellen en uitrusting van de kinderboerderij.
 • Rolerisuit heeft klussen.

 

Kortom, ga naar www.NLDoet.nl om leuke artistieke en creatieve klussen te vinden en je kringetje in de Haagse Beemden weer een slag groter te maken.

Terug Schrijf reactie

^ Naar boven